Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pojednávanie v kauze miliónových zmeniek sa posúva: Kočner ani Rusko neprišli na súd

Marián Kočner a Pavol Rusko
Marián Kočner a Pavol Rusko (Zdroj: Foto: Ján Zemiar, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava III. odročil pojednávanie v kauze zmeniek, ktoré mal údajne vystaviť podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi exriaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko. Ani jeden sa na dnešnom pojednávaní nezúčastnil.

Súd informoval zúčastnených právnych zástupcov o ďalšom termíne, ktorý je vytýčený na 2. mája. Pojednávanie by malo byť dvojdňové, vzhľadom na počet výsluchov, ktoré súd plánuje vykonať. Právny zástupca televízie chce predvolať ďalších znalcov, aby posúdili autenticitu jednotlivých podpisov na zmenkách. "Chceme dať preveriť pravosť podpisu a samozrejme, ak by sa dalo, tak aj orientačný čas, kedy malo k samotnému podpisu prísť," uviedol dnes právny zástupca Markízy. Vyplatenie zmeniek žiada spoločnosť podnikateľa Mariána Kočnera Správa a inkaso zmeniek. Žalovaným je práve bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol Rusko a v druhom rade spoločnosť Markíza Slovakia.

Súd momentálne pojednáva dva samostatné spory. Jeden sa týka zmenky v hodnote 26 miliónov eur, druhý zmenky za viac ako osem miliónov. Pravosť zmeniek, špeciálne čas, kedy boli podpísané, spochybňuje v rámci súdnych konaní právny zástupca Markízy. Požaduje, aby boli zmenky podrobené skúmaniu zahraničnými expertmi, čo žalujúca strana odmieta.

Viac o téme: Súd BratislavaPavol RuskoMarián KočnerMiliónové zmenky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu