Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslankyňa SaS Blahová skončila na polícii: Prípad únosu Izabely sa poriadne dramatizuje

Koncom januára podala Natália Blahová na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na Vieru Tomanovú. Zobraziť galériu (4)
Koncom januára podala Natália Blahová na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na Vieru Tomanovú. (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Prípad údajného únosu maloletej Izabely sa ešte stále neskončil. Spor medzi Natáliou Blahovou a detskou ombudsmankou Vierou Tomanovou sa vyostruje. Blahová podala trestné oznámenie na Tomanovú a najnovšie podal trestné oznámenie otec Izabelky na poslankyňu SaS. Tá strávila včerajšok na polícii v Malackách.

Natália Blahová o svojom pobyte na polícii v Malackách informovala na sociálnej sieti Facebook. "Po prečítaní trestného oznámenia za únos, ktoré skomponoval právny zástupca otca, si dovoľujem povedať, že je to skutočne babrák. Ešte aj dôkazový materiál, ktorý sám poskytol, ho usvedčuje zo lži. Takto skomplikovať klientovi prípad - to je profesná hanba," uviedla poslankyňa.

Hazardovanie so spravodlivosťou

"Zatiaľ matka stále čaká na svoje dieťa, ktoré jej uniesol lokálny paša za asistencie komisárky pre deti," napísala Blahoví. "Keď sa neprávosť jedného dňa dotkne vás a vašej rodiny, bude už neskoro. Lebo za seba a svoje práva sa človeku bojuje najťažšie. Zostane sám medzi mlynskými kameňmi," dodala Blahová s tým, že takto dopadlo dlhoročné hazardovanie so spravodlivosťou v našej krajine.

Koncom januára podala Natália
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

Spor medzi Tomanovou a Blahovou sa ťahá už niekoľko týždňov. Ombudsmanka tvrdí, že poslankyňa za SaS sa zrejme pokúsila o únos dieťaťa, keď sa podľa jej tvrdení pri istej situácii prezentovali so svojou asistentkou ako pracovníčky "sociálky" s úmyslom dostať dieťa k matke. Blahová tieto tvrdenia dementuje a hovorí, že bola morálnou podporou matke, ktorá sa domáhala naplnenia súdneho rozhodnutia, podľa ktorého mala matka stráviť víkend so svojím dieťaťom.

Koncom januára podala Natália
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

Do prípadu sa oprel aj otec

Blahová neskôr Tomanovú vyzvala, aby sa vzdala funkcie. Dala jej čas do 21. januára. Tomanová tak nespravila a o pár dní neskôr podala Blahová na Generálnej prokuratúra na ombudsmanku trestné oznámenie. "Tomanová zastupuje svoju funkciu neodborne," povedala vtedy Blahová. Nepáči sa jej tiež, že minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) výkon jej funkcie obhajuje. Tomanová na odstúpenie nevidí dôvod. Hovorí, že ku každému prípadu pristupuje s maximálnou zodpovednosťou.


Prípad únosu Izabely zo školy sa poriadne zamotáva: Do vojny rodičov sa zamiešali političky


Do dnešného dňa nebolo vydané žiadne rozhodnutie o tom, že by mala byť maloletá Izabela zverená do osobnej starostlivosti matky. "Zo strany poslankyne Blahovej sa jedná o lož," uviedol právnik otca maloletej Andrej Gara. Rodičia sa ešte pred sobášom dohodli, že budú maloletú vychovávať na Slovensku. Matka s týmto súhlasila, nemala žiadne výhrady.

Koncom januára podala Natália
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

Divoký únos pred školou

Udalosť sa stala na pôde základnej školy v Jakubove, okres Malacky. Poslankyňa NRSR Natália Blahová sprevádzala matku maloletej na pôdu školy, spolu s údajnou sociálnou pracovníčkou a dvoma údajnými šoférmi. Podľa ich tvrdení prišli odobrať maloletú z rúk otca. Riaditeľke školy tieto osoby tvrdili, že sú zo „sociálky“ a prišli pre dieťa. Toto tvrdenie potvrdil otec dieťaťa, ktorý je zamestnancom školy v pozícii asistenta maloletej. Zhodou okolností bol v tom čase v triede s maloletou.

Riaditeľka školy vyzvala otca s dcérou aby vyšli z triedy, obaja príkaz uposlúchli, pričom na chodbe sa dcéra fyzicky schovávala za svojho otca. Zreteľne všetkým hovorila, že nikam nejde a nechce s mamou nikam ísť. Údajná sociálna pracovníčka sa fyzicky snažila dieťa od otca odobrať a viac krát. Keď sa otec ohradil a bránil svoju dcéru, spýtal sa, či ide o výkon súdneho rozhodnutia. Na túto otázku neodpovedali, odvolávali sa na „papier“ a tvrdili, že prišli odobrať maloletú jej otcovi. Aby sa krízovej situácii maloletá vyhla, otec ju chcel umiestniť naspäť do triedy, v čom mu zabránila údajná sociálna pracovníčka a údajní vodiči. Na naliehanie maloletej a jej krik ju otec zobral von zo školy a chcel ju odviesť domov. Pri odchode zo školy sa do incidentu zapojil aj starý otec maloletej.

Údajní šoféri pred školou starého otca maloletej napadli. Starého otca ťahali preč od auta, odstrkávali ho a udreli ho do hrude a ramena. Dcéra po celý čas plakala a kričala na všetkých, aby ich nechali a že chcú ísť preč. Políciu privolal starý otec v obave o zdravie a život svoj, svojho syna a vnučky Izabely. Pred políciou obaja agresori privezení poslankyňou Blahovou utiekli.

Pani poslankyňa Blahová prenasledovala otca s maloletou až k ich domu. Keď prišla medzitým privolaná polícia, údajní šoféri okamžite odišli. Jeden z policajtov išiel za maloletou. Na otázku policajta, či chce ísť maloletá s mamou, toto rázne odmietla, na čo policajt reagoval v rámci svojich kompetencií a nič viac nemohol spraviť. Osoba vydávajúca sa za sociálnu pracovníčku mala byť asistentkou poslankyne Blahovej a nie pracovníčkou Úradu Práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Úrad Komisára pre deti okamžite kontaktoval príslušný Úrad práce sociálnych vecí a rodiny, aby preveril situáciu a účasť pracovníčky úradu na výkone rozhodnutia. ÚPSVAR potvrdil ÚKPD, že o takejto udalosti nemá vedomosť a žiaden zamestnanec sa súdneho rozhodnutia v danom čase a na danom mieste neúčastní. Otec maloletej rovnako, ako Blahová disponujú vidozáznamom.

Viac o téme: únosViera TomanováNatália Blahová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu