Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza nahliadnutia do účtu ministra vnútra pokračuje: Pojednávanie bude v utorok

Filip Rybanič
Filip Rybanič (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – V utorok pokračuje na Okresnom súde Bratislava V pojednávanie v kauze nezákonného nahliadania do účtu ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Obžalobe v tomto prípade čelí poslanecký asistent a bývalý zamestnanec banky Filip R. Na programe pojednávania by mala byť výpoveď znalca navrhnutého obhajobou. Celá vec sa pred súdom pre zachovanie bankového tajomstva prejednáva s vylúčením verejnosti. Asistent poslanca Jozefa Rajtára (SaS) Filip R. čelí obžalobe pre ohrozenie obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Filip R. si podľa obžaloby nezákonne pozrel v banke účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka.

Podľa prokuratúry sa tým dopustil spomenutého skutku, a to závažnejším spôsobom konania, za ktoré hrozí trestná sadzba tri roky až osem rokov väzenia. Závažnejším spôsobom konania sa v tomto prípade rozumie "porušenie dôležitej povinnosti vyplývajúcej z páchateľovho zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej mu podľa zákona". Filip R. predtým pracoval ako zamestnanec banky. Po jeho obvinení opozícia kritizovala, že v tomto prípade polícia konala veľmi rýchlo, na rozdiel od iných prípadov, v ktorých sú podozriví predstavitelia vládnej moci.

Viac o téme: Robert KaliňákFilip Rybanič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu