Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Na polícii vypovedá Sylvia Volzová: Žena, ktorú chcel údajne Rusko dať zavraždiť

Exminister hospodárstva Pavol Rusko si mal objednať vraždu svojej exspoločníčky z Markízy Sylvie Volzovej
Exminister hospodárstva Pavol Rusko si mal objednať vraždu svojej exspoločníčky z Markízy Sylvie Volzovej (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V kauze Pavla Ruska by dnes mala vypovedať aj jeho spoločníčka Sylvia Volzová. Práve jej vraždu si mal na základe výpovede Mikuláša Černáka objednať Pavol Rusko.

Volzovú priviezli do budovy policajti. Na výsluch sa dostavili obhajcovia obvinených, pred samotným úkonom sa však k veci nechceli bližšie vyjadrovať. Do budovy Prezídia policajného zboru vošla zadných vchodom, vyhla sa tak novinárom

Pavla Ruska zatkli 23. októbra na základe výpovede mafiánskeho bossa Mikuláša Černáka, ktorý si odpykáva doživotný trest. Ten na polícii vypovedal, že Pavol Rusko si u neho objednal vraždu bývalej spoločníčky z Markízy Sylvie Volzovej. Volzová žije momentálne v Nemecku a tesne po obvinení priznala, že sa v tej dobe obávala o svoj život. Pavol Rusko je momentálne vo väzbe, no podľa jeho obhajcov vníma situáciu pokojne.

Černákov obhajca o výpovedi Volzovej

Po viac ako dvoch hodinách budovu Prezídia Policajného zboru opustil obhajca Mikuláša Č. František Polák. Podľa jeho slov výpoveď Volzovej slová jeho klienta nepotvrdzujú ani nevyvracajú. "Ona ho nepozná a on sa k nej tiež nevyjadroval," uviedol s tým, že ona sama sa s Mikulášom Černákom nestretla.

Volzovej advokát

O svoj život vraj obavu mala, ale nedokázala bližšie špecifikovať, akým spôsobom mala byť v čase spáchania skutku ohrozená. "Ale cítila nejaké tlaky na jej osobu," povedal obhajca. K samotnému vyšetrovaniu prípadu advokát doplnil, že výpoveď Černáka nie je závažnejšia ako výpoveď obvineného Miloša Kaštana, pretože práve on mal byť práve tou prvou kontaktnou osobou zo strany obvineného Ruska.


PRÁVE TERAZ Sťažnosť exministra Ruska už predložili odvolaciemu súdu


V kauze objednávky vraždy už vypovedali Miloš Kaštan, ktorý potvrdil Černákovu verziu, ďalej Robert Lališ alias Kýbel, ktorý naopak vypovedal v prosech Ruska. Anna Mojžišová (predtým Nagyová) sa k prípadu po výpovedi odmietla vyjadriť. K prípadu sa vyjadrila aj Ruskova exmanželka Viera, ktorá priznala stretnutie s Černákom, no motív bol iný. Od bossa vraj chceli zistiť informácie, pretože sa v tej dobe obaja obávali o svoj život.

Vypovedal aj Ján Kán, no bližšie podrobnosti jeho výpovede nie sú známe. Kontroverzný podnikateľ Marián Kočner vo svojej výpovedi hovoril udalostiach z rokov 1997 a 1998 tak, ako sa stali z jeho pohľadu. V prípade opätovne aj prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik, ktorý potvrdil svoju verziu z 9. októbra. Kováčik mal podľa medializovaných informácií okrem iného uviesť, že na žiadosť Ruska sprostredkoval kontakt medzi ním a Černákom prostredníctvom Kaštana.

Volzová bola šokovaná

Keď sa správu o plánovanej poprave bývalá spoločníčka dozvedela, ostala poriadne zaskočená. Až následne jej začali jednotlivé skutočnosti z minulosti do seba zapadať.

Po tom, čo sa Volzová od policajtov dozvedela, že Rusko plánoval jej vraždu, potvrdila, že v tom období ju niekto sledoval. Vtedy si ale situáciu nevedela vyhodnotiť, aj napriek tomu, že ju podľa jej slov niektorí na ochranu vlastného bezpečia upozorňovali. „Každý človek, keď sa dozvie o tom, že údajne bola zaplatená záloha na jeho zavraždenie, ostane s nie príjemnými pocitmi. Takže aj ona zostala prekvapená a zarazená,” opísal Volzovej právny zástupca pre televíziu Markíza. 

Viac o téme: Mikuláš ČernákPavol RuskoSylvia VolzováObjednávka vraždy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu