Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zvrat v objednávke vraždy Pavla Ruska: Nová spoveď mafiánskeho bossa a Černákovho šoféra!

Lališ vo svojej výpovedi poprel Černákovu verziu. Zobraziť galériu (3)
Lališ vo svojej výpovedi poprel Černákovu verziu. (Zdroj: TASR/Branislav Račko, Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Štvrtý obvinený v kauze Ruskovej objednávky vraždy vypovedal. Boss sýkorovcov Robert Lališ alias Kýbel dnes poprel výpoveď Mikuláša Černáka. Lališov výsluch prebiehal vo väznici v Banskej Bystrici. Okrem neho vypovedal aj Černákov bývalý šofér.

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v pondelok pred policajným vyšetrovateľom vypovedal obvinený Róbert Lališ alias Kýbel a jeden svedok. Potvrdil to obhajca obvineného Mikuláša Černáka František Polák.

Lališ poprel Černákovu verziu

Lališ, ktorý je v tomto prípade tiež obvinený, podľa advokáta svoju prípadnú trestnú činnosť poprel. Podľa bossa sýkorovcov sa nič také nestalo. "Povedal, že o ničom takom nevie,“ vysvetlil Polák, ktorý ako obhajca bol prítomný pri výsluchu oboch osôb.


Najdrsnejší rozhovor o Pavlovi Ruskovi! VIDEO Nebohý herec Ľubo Gregor odhaľuje jeho tajomstvá


Zvrat v objednávke vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

Róbert Lališ je štvrtým obvineným v kauze. Aktérov dnešných výsluchov však verejnosť nevidela, vypovedali totiž za múrmi väznice. Policajný vyšetrovateľ teda musel za Lališom vycestovať do ústavu na výkon väzby, kde ho vypočul aj v kauze, ktorá pred pár dňami vypukla okolo bývalého riaditeľa Markízy. Lališa momentálne čaká ďalšie kolo súdneho procesu so sýkorovcami. Lališa už dvakrát odsúdili na doživotie, no senát Štefana Harabina rozsudky vždy zrušil. 

Vypovedal aj Černákov bývalý šofér

Iná situácia bola podľa neho pri výpovedi svedka Slavomíra Surového, ktorý mal "viac-menej" potvrdiť časť výpovede Černáka. "Tú, o ktorej mal vedomosť,“ doplnil obhajca. Podľa Surového sa Černák s Ruskom stretol tak, ako to popísal. Podrobnejšie detaily z výpovedí oboch mužov uviesť odmietol. Surový si za mrežami odpykáva 15 rokov za vraždu Petra Klešča z októbra 1997 v Košiciach. Vrahovia pôvodne plánovali zabiť brata košického mafiánskeho bossa Róberta Holuba, ale tomu sa podarilo z bytu ujsť.

Pavol Rusko ostáva podľa rozhodnutia súdu zatiaľ vo väzbe.
Zobraziť galériu (3)
Pavol Rusko ostáva podľa rozhodnutia súdu zatiaľ vo väzbe.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Obhajca sa vyjadril aj k úlohe svojho klienta Mikuláša Černáka v celej kauze obvineného exministra Pavla Ruska. "Priznáva sa (obv. Mikuláš Č.) k trestnej činnosti rôzneho záberu. Popri tom vyskočila aj táto kauza. On nie jednotlivo usvedčuje Pavla R., ako sa to dosť v médiách prezentuje. On priznáva sám svoju trestnú činnosť, doznáva sa k nej, je za ňu obvinený. A v popise svojej trestnej činnosti poukazuje aj na osoby, ktoré spolu s ním trestnú činnosť páchali. A v tomto skutku popisuje, akú úlohu zohrával Pavol R. Je to výpoveď obvineného, ktorý sa ku skutku priznal a označuje svojich spolupáchateľov. Medzi nimi je aj Pavol R.,“ uviedol Polák.

Podľa obhajcu vyšetrovanie v tomto prípade pokračuje v utorok (31.10.) výsluchmi ďalších osôb. Pavla Ruska zatkli minulý týždeň v pondelok (23.10.). Je obvinený z toho, že si na jeseň v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák. Rusko ju označil za výmysel. Ešte pred prevalením kauzy tvrdil, že s černákovcami sa v minulosti kontaktoval preto, aby si u nich overil, či si Volzová neobjednala jeho likvidáciu.

Viac o téme: Pavol RuskoRobert Lališ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu