Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena za Gabčíkovo platí, Smer valcuje

Tomáš Drucker a Peter Žiga počas mimoriadnej schôdze Zobraziť galériu (17)
Tomáš Drucker a Peter Žiga počas mimoriadnej schôdze (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Béla Bugár (Most-Híd) zvolal na dnes mimoriadnu schôdzu parlamentu vo veci predražených právnych služieb, ktoré má štátna akciová spoločnosť MH Manažment, a. s. vyplatiť advokátskej kancelárii Radomíra Bžána. Po šesť a polhodinovej rozprave si Smer schválil vlastný návrh, ktorý na rozdiel od opozičného nezaväzuje ministra hospodárstva Petra Žigu rokovať o ďalšom znížení odmeny pre advokátsku kanceláriu.

  • opozičný návrh neprešiel, poslanci schválili návrh Smeru, text predložil Robert Puci
  • opozícia požaduje kompletný audit všetkých zmlúv
  • advokátska firma Radomíra Bžána je spájaná aj s kauzou nájmu parkovísk
  • v medzinárodnej arbitráži medzi štátom a Enelom vyhral štát zastúpený spoločnosťou MH Manažment spor o 705,6 milióna eur
  • kancelária JUDr. Radomíra Bžána mala pôvodne dostať 64 miliónov eur ako odmenu za spor so spoločnosťou Enel o Vodnú elektráreň Gabčíkovo
  • odmenu nakoniec znížili na 17,64 milióna eur
  • stále však nie je jasné, v akej výške nakoniec odmenu dostane
  • Robert Fico označil obrovskú odmenu ako vysokú a nechutnú, a zároveň ocenil kroky ministra hospodárstva Petra Žigu
  • minister hospodárstva Peter Žiga pre spomínanú kauzu odvolal z funkcie celú dozornú radu spoločnosti MH Manažment a spochybnil platnosť zmluvy
  • firma MH Manažment odmieta akékoľvek špekulácie o platnosti zmluvy

VIDEO Mimoriadnu schôdzu sme sledovali z parlamentu

20:34 Nasledovalo hlasovanie o návrhu poslanca Smeru Puciho. Všetkých 125 poslancov hlasoval za návrh. Parlament nakoniec schválil uznesenie navrhnuté Smerom. Na rozdiel od opozičného nezaväzuje ministra Žigu rokovať o ďalšom znížení odmeny pre advokátsku kanceláriu. Lucia Žitňanská má predložiť pravidlá na využívanie právnych služieb štátom.

20:32 Poslanci hlasujú. Rozpravy sa zúčastnilo 15 poslancov, Puci podal nový návrh uznesenia. "Za je 50 poslancov, proti 14, návrh uznesenia nebol schválený," oznámil Bugár. Opozičný návrh neprešiel.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

20:20 Smer pripravil vlastný návrh uznesenia ku kauze Bžán. Žiadajú ním od ministerky spravodlivosti Žitňanskej, aby pripravila návrh ako odmeňovať právnikov, ktorí pracujú pre štát. Koalícia ho zrejme schváli.

20:18 Poslanci  majú prestávku do 20:30.

20:12 "Nemám nič spoločné s Enelom, nepoznám pána Bžána, nikdy som sa s ním nestretol," povedal Robert Puci (Smer-SD). Puci zároveň ukončil rozpravu, Remišová poďakovala všetkým, ktorí sa šesťhodinovej debaty zúčastnili. "V rozprave vyšli najavo ďalšie závažné skutočnosti. Ukázalo sa, že predražená zmluva nie je jedinou, ktorú podpísali," povedala Remišová a ocenila prístup ministerky Žitňanskej, ktorá navrhla riešenia. Od ostatných však nepočula žiadne návrhy či riešenia tejto kauzy.

20:00 MH Manažment zaplatil ďalšej právnickej kancelárii Dvorecký & Partneri vo februári tohto roku jedinou faktúrou 7,89 milióna eur. Informoval o tom Gábor Grendel  (OĽaNO) v rozprave.

19:40 Poslanci stále rozprávajú. Po Martinovi Klusovi (SaS), ktorý sa dostal do menšej slovnej šarvátky s Erikom Tomášom (Smer-SD), nasleduje Gábor Grendel (OĽaNO-NOVA).

18:30 V rozprave majú vystúpiť ešte dvaja poslanci. Vedenie rozpravy prevzala Lucia Nicholsonová. Žiaden z ministrov už v rokovacej sále nie je. Nasleduje vystúpenie Eduarda Hegera z OĽaNO. "Je dôležité, aby tu nebola len politická rovina, ale aj tá vecná. Predtým, než pristúpime k riešeniam, treba zodpovedať isté otázky. Napr. prečo na to museli poukázať média a prečo o tom skôr minister Žiga skôr nekomunikoval," povedal Heger s tým, že ako minister hospodárstva to mal vidieť skôr. "Pán minister, kde ste v tom celom boli? Informoval vás pán Bačík o to, že vystavuje objednávku? Tá suma bola predsa dopredu známa. Pán Bačík vedel, keď vystavil zmluvu, aká bude provízia."

18:26 "Ja si pána Galeka vážim, vždy sa vyjadruje vecne," povedal Milan Krajniak zo Sme rodina.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

18:19 Miroslav Sopko navrhol, aby sa v tejto kauze pokračovala v duchu návrhu Lucie Žitňanskej. "Navrhnime riešenie. Občania to od nás očakávajú."

18:10 Poslanec Mosta Peter Kresák označil odsudzovanie súčasnej Bžánovej odmeny (17,64 miliónov eur) za populistické. Návrh opozície na regulovanie odmien za právne služby nepovažuje za dobré, vraj je to príliš špecifická oblasť na podobné kroky.

17:47 Podľa Budaja Bžán nie je výnimkou ani zjavom, ktorý sa zajvil z ničoho nič. "Je to len špička ľadovca. Pán Bžán to už robí dlhšie, je to jeden z nových," povedal a odmietol Žigove útoky.

17:29 So svojím prejavom vystúpila ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. "Všetci sme sa zhodli na tom, že takáto výška odmeny je neprijateľná. Štát sa nemôže všetkého zbaviť reguláciou," povedala s tým, že toto nie je dobrá cesta, ako veci riešiť. "Nie som presvedčená o otm, žeby mala platiť nejaká zásadne iná regulácia, pokiaľ ide o ceny odmien advokátov, než platí pre súkromných advokátov. Môžeme sa vždy pozrieť na strop, ale nemyslím si, že je v tomto problém."

17:24 Poslanec Sme rodina Peter Pčolinský chce od Žigu vysvetlenie, ako sa mu podarilo Bžána presvedčiť, aby sa vzdal toľkých miliónov eur a súhlasil s odmenou 17,6 milióna. "Zrejme ste najlepší vyjednávač v strednej Európe.“

17:01 "Toto je typická kultúra tohto parlamentu," reagovala Remišová, kým Kaliňák opustil sálu. Pdoľa Remišovej to začne robiť vždy, keď sa rozoberá podobná kauza.

17:00 Bugár tľapol Kaliňáka po stehne. "Pán minister, zatiaľ vediem rokovanie ja."

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

16:51 "Slabé, pán minister, fakt slabé. Vy ako chlap si dovolíte navážať sa do kolegyne Remišovej, ktorá vám sedí po ľavici, vyštudovanej v Sorbone. Ste Fejkový chlap. Majte gule a ospravedlňte sa Veronike Remišovej. Povedzte, že ste neustriehli 77 miliónov a vzdajte sa postu ministra," vyzval Viskupič ministra hospodárstva Žigu.

16:37 "Idú nás moralizovať a sami majú zmluvy s pánom Bžánom na 15%. Vyštudovaná pani herečka Remišová a cirkusant Viskupič s červeným motýlikom nám tu robia cirkusové predstavenie," dodal Žiga s tým, aby opozícia nechala ministrov pracovať. Budaj označil jeho slová za "spŕšku arogantných slov a urážok žien".

16:34 Žiga sa pustil do opozície. "Potom tu máme stranu OĽaNO. To ani neviem či je strana alebo hnutie. Fungujete niekoľko rokov a máte len štyroch členov, toho roku sme sa dozvedeli, že máte až trinásť. Strana, ktoré má ročné príjmy viac ako dva milióny eur. Táto strana má sídlo v tlačiarni," Poslanci OĽaNO sa s hlasným bukotom voči jeho vyjadreniam ohradila. Žiga spomenul biele vrany a podivné účtovníctvo Igora Matoviča. "Vaša strana je fejk. Viete, čo to je, pani Remišová? To je niečo falošné."

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

16:29 Žiga opäť tvrdí, že za primeranú odmenu pre Bžána považuje sumu medzi 1 a 2 % zo spornej čiastky. V tomto prípade to činí sumu od 7 do 14 miliónov eur. Vraví, že od začiatku konal, snažil sa o zníženie odmeny a nikdy s touto sumou nesúhlasil. "Ja nemám právne vzdelanie, nedovolím si posudzovať správnosť zmluvy."

16:20 "Čím horšie pre krajinu, tým lepšie pre opozíciu," povedal minister hospodárstvu a vrátil sa k tomu, že v procese zachránili 700-miliónov eur.

16:13 K slovu sa dostal minister hospodárstva Peter Žiga. "Sú tu dve skupiny ľudí. Jedni vodnú elektráreň Gabčíkovo nechceli. Vraj tu bude ekologická katastrofa, počasie ako v Londýne, samá hmla. Dnes však vodné dielo funguje. Potom je tu tá druhá skupina poslancov," povedal Žiga s tým, že sa vrátil k nevýhodnej privatizácii Dzuriondovej vlády. "Vláda mala v tom čase nevýhodného privatizačného poradcu, ktorý im takto poradil a získal nehoráznu niekoľkomiliónovú prémiu. Nepadlo ani jedno slovo o tom, že je to kriminálne alebo nehorázne," povedal s tým, a práve ich vládu označil za tú, ktorá neprávosť urovnala a vzala Gabčíkovo späť.

15:59 "Zaslúžime si audit a jasné pravidlá, že toto sa už nesmie opakovať. Nesmieme hovoriť o tkejto vysokej sume, ktorá znamená mnohé," povedal Viskupič. "Ak nenastane systémová zmena, zlyhali sme všetci. Zlyhal štát, pretože nedokáže zabrániť takýmto kauzám," dodal s tým, že v januári zlyhal štát pri cenách energií. "Nechcem vedieť, čo by nastlao, keby novinári, verejnosť a opozícia neprišli s odhalením tohto faktu, že niekto niekde podpísal takúto zmluvu," povedal Viskupič a Bačíka označil ako spúšťací mechanizmu pri podpise zmluvy.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

15:53 Bugár s Kažimírom opustili rokovaciu sálu.

15:52  "Vážne si myslíte, že členovia vlády sú takí "blbí", že by sa podpísali pod úhradu takejto sumy? Nikdy by pokyn na úhradu takýchto faktúr nedali. Hneď každý člen vlády hovoril, že tieto podmienky sú neprijateľné a neakceptovateľné. Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) nariadil rokovať o jej znížení. Zatiaľ klesla štvornásobne, ale stále je vysoká," priznal Pellegrini.

P. PELLEGRINI: Ministri nie sú takí "blbí", aby podpísali odmenu pre R. Bžána

15:50 "Odmena bola naozaj hanebná, nechutná, doslova hnusná,“ povedal poslanec Smeru a premiérov poradca Erik Tomáš o pôvodnej odmene pre advokáta Bžána. Preslovy opozície aj tak kritizuje.

15:44 Na Kollárove slová reagoval poslanec SaS Alojz Baránik, ktorý s jeho vyjadrením na adresu odmien firiem nesúhlasil. Podľa neho by bolo možné sa dostať aj pod jeden milión eur. "V tomto prípade je 4,9 milióna astronomická suma pre firmu, ktorá vôbec nie je taká veľká." Remišová dodala, že MH Manažment nebola najlacnejšou alternatívou, ktorú si firma vybrala.

15:38 "Robert Fico, ja vám veľmi pekne ďakujem, že ste zobrali späť Gabčíkovo," povedal za potlesku Kollár. Dodal, že nikto nepozerá na fakt, keby Bžánova firma proces prehrala a platili by sme 700 miliónov. "Už dva roky ide výnos do štátu. Zatiaľ je to 70 miliónov a bude to ďalej pokračovať. A môžme získať ďalších 460 miliónov eur ako ušlý zisk," vyhlásil. Kollár však súhlasí, že pôvodná odmena 77 miliónov eur pre Bžána bola obrovská. "Treba tiež poďakovať novinárom, ktorí nedovolili tejto vláde vyplatiť desiatky miliónov jednej advokátskej kancelárii. Je veľmi pravdepodobné, že inak by to prešlo," pripustil.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

15:32 Boris Kollár zo Sme rodina poďakoval kolegyni Remišovej aj novinárom. "Som podnikateľom 30 rokov a takéto astronomické sumy sú bežnou praxou. Aj v Amerike je to bežné. Áno, je to za čiarou, je to mimo misu. Vzhľadom k platu a mysleniu, že sme stále v socializme, sa nám to zdá ako obrovská suma. Lenže odmeny vo výške 10 až 20% sú bežnou praxou," povedal s tým, že pravdepodobne žiadna výška sumy, ani vypovedanie zmluvy by opozíciu neuspokojilo.

15:28 "Smeráci tunelujú ráno, tunelujú na obed a tunelujú aj večer. Samozrejme, tunelujú aj v noci, pokiaľ práve nespia. Prípad s kolegom Džbánom, vlastné Bžánom im však nevyšiel, lebo sme na to prišli. Keď im to nevyjde, pošlú Pellegriniho, aby sa nás tu pýtal veci," zareagoval Galko.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

15:19 "Smer našiel spôsob ako si vytunelovať úspech," reagoval Jozef Viskupič z SaS. "Potom príde pán socialista a povie, že sa nám podarilo znížiť na 17 miliónov. To je úspech?"

15:18 Remišová poukázala aj na ďalšiu kauzu, v ktorej figuruje MH Manžment, a to v podpísaní zmluvy s Univerzitnou nemocnicou v Bratislave v kauze nájmu parkovísk. "Poradenstvo pána Bžana bola taká že zmluva sa nedá vypovedať. Univerzitná nemocnica ju nakoniec vypovedala, to bola jeho niekoľkotisícová rada," povedala Remišová.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

15:17K slovu sa prihlásil Ľuboš Blaha. "Mám informáciu, že takéto zmluvy robil aj pán Lipšic, takže ste to zapríčinili aj vy ako opozícia." 

15:15 "Keď so počúvala vás, pán Galek, a príhovor pána Pellegriniho, mám pocit, že v oboch prípadoch išlo o iný príbeh. Nehceme spochybniť kroky pána Žigu, ten konal aj kvôli tlaku médií," povedala Jana Kiššová z SaS. "Sme tu kvôli inej veci. Treba vyvodiť zodpovednosť, no to nestačí, treba pokračovať ďalej. Koľko máme našliapných mín v podobe takýchto odmien?"

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker sa rozpráva s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Peter Žiga sleduje priebeh rokovania.
Zobraziť galériu (17)
Minister zdravotníctva Tomáš Drucker sa rozpráva s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Peter Žiga sleduje priebeh rokovania.  (Zdroj: AMaj)

15:12 "Pýtam sa koľko je ďalších takýchto odmien, ktoré boli nárokovateľné alebo vyplatené, len o nich nevieme?" položil otázku Galek.

15:02 Karol Galek zo SaS hovorí, že nominant Smeru Branislav Bačík po svojom príchode do MH Manažmentu prepustil všetkých interných právnikov a stovku súdnych sporov firmy zveril do rúk externých advokátskych kancelárií. "Je potrebné rozlíšiť, či išlo o koncesiu, alebo o službu. V prípade služby je nutné verejné obstarávanie, v prípade koncesie nie. Na týchto slovíčkach sa ťahal osem rokov celý proces."

14:57 Schôdzu ku kauze Bžán sleduje v sále deväť ministrov. Premiér Robert Fico medzi nimi nie je, je služobne v Štrasburgu.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: AMaj)

14:42 Danko má problém s čítaním mena poslanca Budaja. "Hej no, čítam bez papiera," zavtipkoval.

14:39 "Vám nevyhovie nikto, pani Remišová. Či spravíme tak, alebo onak. Považuje zvolanie tejto schôdze za politiku, pretože veci sa už dejú," povedal Pellegrini.

14:32 K slovu sa dostal Peter Pellegrini, aby prezentoval návrh vlády. Na úvod apeloval na opozíciu so slovami, že si mysleli, že opäť pôjde o teátro. "Bolo povedaných toľko nezmyslov. Sme tu, aby sme povedali fakty," povedal.  Pellegrini obhajuje Žigove kroky, podľa neho jednal veľmi rýchlo a vyvodil v kauze dôsledky.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: AMaj)

14:25 "Žiadame, aby vláda skontrolovala všetky zmluvy s právnymi firmami, žiadame kompletný audit, aby boli všetky zmluvy prehodnotené," povedala Remišová s tým, že pán minister Solymos uzavrel poodobnú zmlvu s podielovou sumou odmeny vo výške 10%, pred týždňom ju vraj potichu zrušil. "Ak vládna koalícia svoj postoj nezmení, škandálov ako je tento bude len pribúdať. Ak to nezmení vláda, my ako opozícia v budúcej vláde tieto zmeny urobíme."

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

14:18 Aj keby zmluva bola uznaná za neplatnú, advokát by svoju miliónovú odmenu aj tak dostal. "Nemorálnosť odmeny priznal aj pán Fico, no neodpustil si svoj tradičný podpásový útok na opozíciu," povedala Remišová.

14:11 Pred rokovaciu sálu predstúpila Veronika Remišová. "Toto je výsmech všetkých poctivých ľudí na Slovensku. Aj 14 miliónov, ktoré požadoval pán Žiga, je neprijateľná. Vyzývame ministra Petra Žigu, aby sa do rokovania zapojil a výrazne znížil sumu."

14:08 Schôdzu otvoril Andrej Danko.

Koniec mimoriadnej schôdze: Megaodmena
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: AMaj)

14:05 Mazurek s Matovič sa ospravedlnili.

14:02 Mimoriadna schôdza je na základe požiadavky 46-ich poslancov zahájená. Prítomných je 125 poslancov.

14:00 Poslanci sa schádzajú v rokovacej sále.

„Mimoriadnu schôdzu parlamentu v tejto veci zvolávame napriek tomu, že minister Žiga časť našich požiadaviek už splnil. Vláda sa v tejto veci musí oveľa aktívnejšie snažiť a odmenu pre právnika ešte znížiť. Okrem toho nikto nevie, koľko zmlúv s takýmito odmenami pre právnikov máme,“ povedala minulý týždeň na tlačovej besede poslankyňa za hnutie OĽaNO Veronika Remišová. Opoziční poslanci sa chcú na mimoriadnej schôdzi venovať aj iným podobným zmluvám, ktoré uzavrel štát s advokátskymi kanceláriami. 

Odmenu nakoniec znížili

Predseda predstavenstva akciovej spoločnosti MH Manažment Branislav Bačík sa Bžánovou kanceláriou na znížení odmeny na maximálnu výšku 2,5 % z pôvodných 11 %. V medzinárodnej arbitráži medzi štátom a Enelom vyhral štát zastúpený spoločnosťou MH Manažment spor o 705,6 milióna eur, čo v celom tomto procese bola kľúčová úloha. Ďalších takmer 600 miliónov eur Slovensko získa počas budúcich 21 rokov, keď bude môcť prevádzkovať VEG namiesto spoločnosti Enel, ktorá dostala vodnú elektráreň do prenájmu počas nevýhodnej privatizácie v roku 2006. 

Žiga: S odmenou pre právnickú kanceláriu stále spokojný nie som


VIDEO Ficov úradník sa zapotil pri vysvetľovaní 70 miliónovej kauzy právnika: Celé je to inak!


Predseda predstavenstva MH Manažment vysvetlil, že 2,5 % zo 705,6 milióna eur predstavuje 17,64 milióna eur, od ktorej sa následne odpočítajú už zaplatené úkony advokátovi (4,9 milióna eur) a trovy konania, ktoré sú uplatnené vo výške 12,7 milióna eur. To znamená, že ak budeme 100-% úspešní pri trovách konania (12,7 milióna eur), prakticky by všetky ďalšie náklady na odmenu advokáta zaplatili Slovenské elektrárne.

Žiga odvolal dozornú radu

Minister hospodárstva Peter Žiga pre spomínanú kauzu odvolal z funkcie celú dozornú radu spoločnosti MH Manažment. Ako uviedol na tlačovej besede, po zmenách stanov prídu o svoje funkcie aj členovia predstavenstva. Minister zopakoval, že podľa neho adekvátnou odmenou pre advokátov by bola odmena vo výške zákonnej tarify, teda na úrovni 1 až 2 % z celkovej vysúdenej sumy. 

Žiga potvrdil, že zmluva medzi MH Manažmentom a právnickou kanceláriou Radomíra Bžána ešte môže byť vyhlásená za neplatnú. „Na základe názoru advokátskej komory pracujeme s tézou, že účinnosť a platnosť zmluvného vzťahu medzi štátom a dodávateľom právnych služieb je podmienená zverejnením celého zmluvného vzťahu. V tejto chvíli skúmame, či predmetná zmluva bola riadne zverejnená aj s prílohami. Je to iba téza a čakáme na výsledok právnych analýz,“ konštatoval Žiga. Opozícia je však vo veci zneplatnenia zmluvy opatrná a upozorňuje na možné finančné škody v prípade súdnych sporov s dotknutou advokátskou kanceláriou.

Firma o platnosti zmluvy nepochybuje

Zmluva s advokátom Radomírom Bžánom je jednoznačne platná. Uviedla to Scarlett Filipovičová z firmy MH Manažment. Spoločnosť MH Manažment podľa Filipovičovej zásadne odmieta akékoľvek špekulácie o platnosti zmluvy s Advokátskou kanceláriou JUDr. Radomír Bžán. Zmluva bola podpísaná na základe riadneho verejného obstarávania a v súlade so zákonom aj zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.

Rovnaké zmluvy, ktoré vznikli rovnakým spôsobom, má MH Manažment podpísané aj s ďalšími dvoma kontrahovanými advokátskymi kanceláriami. "O platnosti a neplatnosti zmluvy môže rozhodnúť iba súd. Nikto – stavovská organizácia, verejný činiteľ, právni experti ani komisie takúto kompetenciu nemajú," povedal predseda predstavenstva MH Manažment Branislav Bačík a dodal, že pokiaľ ide o špekulácie týkajúce sa príloh ku zmluve, o tých hovorí jednoznačne zákon o slobodnom prístupe k informáciám.

Viac o téme: Robert FicoBéla BugárAndrej DankoRadomír Bžán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu