Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Proces s obávaným bossom slovenského podsvetia bude v októbri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Proces s Miroslavom M., ktorý je považovaný za silného muža slovenského podsvetia a ktorého súd v českom Zlíne pred troma rokmi poslal na desať rokov do väzenia, bude na Okresnom súde (OS) v Bratislave 1 až na začiatku októbra.

Miroslav M. sa nachádza od konca mája minulého roku vo výkone trestu odňatia slobody na Slovensku. Okrem procesu na súde v Bratislave, kde je obžalovaný z útoku na verejného činiteľa, čelí súdnym pojednávaniam na súdoch v Trenčíne a Považskej Bystrici v iných trestných veciach.

"Okresný súd Bratislava 1 v auguste minulého roku vykonal informatívny výsluch obžalovaného. Následne sa musel vysporiadať s námietkou obžalovaného o nezákonnosti konania. Dňa 16. októbra OS Bratislava I rozhodol o námietke zaujatosti s tým, že vyslovil svoju nezaujatosť. Následne 4. januára požiadal o informáciu Krajský súd v Trenčíne, či obžalovaný sa pri výsluchu pred týmto súdom vyjadril k zásade špeciality. Vyjadrenie Krajského súdu v Trenčíne dostal vo februári 2016. Po oboznámení sa s týmito listinami bol vytýčený termín hlavného pojednávania na 4. októbra tohto roku," uviedol dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Krajský súd v českom Zlíne poslal koncom novembra 2013 Miroslava M. na desať rokov do väzenia za vydieranie podnikateľov. Jeho spolupáchatelia si odsedia od troch do 8,5 roka. Informoval vtedy český spravodajský portál Novinky.cz. Obžaloba chcela muža poslať na 11 rokov do väzenia za vydieranie, porušovanie domovej slobody, nedovolené ozbrojovanie a šírenie poplašnej správy. Trestná sadzba bola pritom maximálne 12 rokov.

Muža teraz budú stíhať na Slovensku za ďalšie trestné činy. „Na Okresnom súde Bratislava I je obvinený z útoku na verejného činiteľa, ktorého sa mal dopustiť počas výkonu väzby v Bratislave,“ informoval vtedy Adamčiak. Ďalším stíhaniam čelí v spomínanom Trenčíne a v Považskej Bystrici.

Viac o téme: BossMafiaSlovenské podsvetie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu