Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zametanie kauz bude pokračovať, varuje Lipšic: TOTO je príklad, políciu niekto stopol!

Igor Matovič,Daniel Lipšic Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič,Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nová vláda bude aj za účasti strán Most-Híd a Sieť zametať veľké korupčné kauzy pod koberec. Vyhlásil to dnes na brífingu poslanec za hnutie OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic.

Poukázal pritom na kauzu podnikateľa Ladislava Bašternáka, o ktorej informoval Denník N. Podnikateľ je podľa Lipšica blízkym priateľom premiéra Roberta Fica ako aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka. To je podľa neho dôvod, prečo prípad "stopila" Národná kriminálna agentúra aj Úrad špeciálnej prokuratúry. "Ak má denník viac informácií ako polícia, niekto je nekompetentný," povedal Lipšic s tým, že informácie pravdepodobne kompetentní majú, ale nepracujú s nimi.

Ako Lipšic dodal, opozícia bude k tomuto prípadu iniciovať schôdzu výboru pre obranu a bezpečnosť ako aj ústavnoprávneho výboru. Na prípad sa tam chce pýtať ministra Kaliňáka aj špeciálneho prokurátora Dušana

Podľa článku Denníka N polícia zastavila vyšetrovanie v prípade podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze možného podvodu s odpočtami DPH pri nákupe bytov v hodnote dva milióny eur. Dôkazy údajne zhromaždili vyšetrovatelia finančnej správy, polícia ale nezačala trestné stíhanie. Podnikateľ má podľa denníka blízko k špičkám strany Smer-SD, postavil napríklad bytový komplex, v ktorom býva premiér Fico. 

Viac o téme: Igor MatovičDaniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu