Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SDKÚ-DS: Reštrukturalizácia Váhostavu – sociálny balíček pre milionárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na kauzu Váhostav doplatili tisícky živnostníkov a drobných podnikateľov, živiteľov rodín. Za odvedenú prácu či dodané tovary môžu dnes získať len polovicu fakturovanej sumy. To sa však netýka len tých najslabších, ale napríklad aj Ficovho suseda, ktorý sa o svoj podiel už aj prihlásil.

„Robert Fico pri kauze Váhostav nezabudol na svojich blízkych. Medzi „odškodnenými“ je aj firma jeho suseda, u ktorého premiér býva. Pýtam sa: skutočne mala záujem vláda pri kauze Váhostav pomôcť živnostníkom a malým podnikateľom, ktorí živia svoje rodiny a sú závislí na včasnej úhrade faktúr za vykonanú prácu? Alebo si dala záležať na tom, aby neboli ukrátení ani jej blízki, pre ktorých neuhradená časť pohľadávok neznamená existečné riziko?,“ povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Podľa medializovaných informácií podpísal o postúpení 50-ich percent pohľadávok aj konateľ spoločnosti BALAX s.r.o. Ide o toho istého muža, ktorý prenajíma byt premiérovi Robertovi Ficovi v bytovom komplexe neďaleko Bratislavského hradu.

„Ak Robert Fico dokázal v záujme konsolidácie verejných financií zvyšovať dane a odvody pre usilovnejších, lepšie zarábajúcich a firmy, prečo nedokázal pre reštrukturalizácii Váhostavu nájsť mechanizmus, ktorý by pomohol slabším na úkor silnejších. Jedinou odpoveďou je, že nechcel pripraviť milionárov o výhody špeciálneho sociálneho balíčka,“ uviedol predseda Sekcie podnikania a zamestnanosti Milan Roman.


 

Viac o téme: SDKÚVáhostav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu