Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Na orgány činné v trestnom konaní tlačia, aby zamietli kauzu CT, tvrdí Lipšic

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na trnavské orgány činné v trestnom konaní je podľa predsedu NOVA Daniela Lipšica vyvíjaný veľký tlak, aby zamietli kauzu nákupu CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu pod koberec. Ako dnes povedal Lipšic na tlačovej besede, preto doplnil trestné oznámenie o právoplatné rozhodnutia súdov.

„Tie poukazujú na to, že dopĺňanie správnej rady vtedajšou ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou bolo nezákonné,“ povedal. Boli to podľa neho rozhodnutia súdov, ktoré sa týkali odvolania bývalého riaditeľa. Súdy konštatovali, že odvolanie bolo urobené nezákonne, pretože bola nezákonne doplnená správna rada. Lipšic upozornil, že vďaka nezákonnému doplneniu správnej rady mohli kúpiť predražené CT. „Dnes má doplnenie vyšetrovateľ i prokurátor. Aj tento prípad dokazuje, že vážne podozrenia z korupčnej trestnej činnosti sa zametajú pod koberec nezákonným spôsobom,“ zdôraznil.

Lipšic podal na jeseň na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie vo veci podozrenia so spáchania trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v kauze nákupu CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu. Piešťanská nemocnica kúpila CT prístroj za 1,6 mil. eur, čo je o 600-tisíc eur viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. Kauza stála post Zvolenskú i podpredsedníčku NR SR Renátu Zmajkovičovú a napokon odstúpil aj predseda parlamentu Pavol Paška. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu