Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Možné len na Slovensku: Riaditeľov vyhodili, no zmluvy nezrušia

Viliam Čislák
Viliam Čislák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva nevidí dôvod na vypovedanie štyroch koncesných zmlúv na stravovanie zo strany štátnych nemocníc v Poprade, Banskej Bystrici, Trenčíne a Trnave. Medializácia podpisu zmlúv vlani viedla k odchodu ich riaditeľov. Podľa šéfa rezortu Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD) však následná ministerská analýza predraženie kontraktov neukázala.

Zabezpečovaniu stravovania v nemocniciach sa dnes venovali poslanci na pôde parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Tí si v decembri vyžiadal informáciu o spôsobe zabezpečovania stravy, rovnako žiadali posúdenie možnosti vypovedania spomínaných zmlúv. Ako priblížil Čislák, analýza predraženie neodhalila, zmluvy majú byť v poriadku aj po obsahovej stránke. Materiál sa venoval aj možnosti vypovedania zmlúv, tá má byť vo väčšine prípadov obmedzená.

Poslanec a člen zdravotníckeho výboru Viliam Novotný (nezaradený) nechápe, ako ministerstvo došlo k záverom ohľadne výhodnosti zmlúv pre nemocnice. Podľa jeho slov analýza jednoznačnú odpoveď neposkytla. Poukázal na to, že z nej vyplynulo, že pokiaľ by si nemocnice zabezpečovali stravu samy, ušetrili by dva milióny eur. "Stále mi nie je jasné, v čom je výhodnejšie zabezpečovať stravovanie v štyroch nemocniciach cez koncesionára," skonštatoval po rokovaní výboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu