Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rozsudok v kauze piťovci považujem za prelomový, tvrdí Lipšic

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

Rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v kauze piťovcov je prelomový. Tvrdí to nezaradený poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (NOVA). Upozornil, že orgánom činným v trestnom konaní stačilo dva a pol roka na dosiahnutie prvostupňového verdiktu, hoci mnohé jednoduchšie kauzy sa na Slovensku vyšetrujú oveľa dlhšie.

"Svedčí to o tom, že v prípade dobrej konštelácie vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov je možné pomerne rýchlo dosiahnuť úspešný výsledok. A to aj vo vzťahu k ľuďom, ktorí si dlhé roky o sebe mysleli, že stoja nad zákonom," tvrdí Lipšic. Dodal, že mu je o to viac ľúto, že mnohí špičkoví policajti, ktorí sa podieľali na vyšetrovaní najzávažnejších zločinov, boli z Policajného zboru vyštvaní. Lipšic bol ministrom vnútra v čase, keď polícia mnohých z údajnej zločineckej skupiny piťovci zadržala.
      
Údajného šéfa gangu Juraja Ondrejčáka, alias Piťa, dnes špecializovaný súd poslal na 18 rokov za mreže. Súd odsúdil aj ďalších údajných členov alebo tých, ktorí pre ňu pracovali na tresty väzenia v rozmedzí od päť do 24 rokov. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu