Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Šok v procese s Rezešovou: Pred tragédiou ju na diaľnici prenasledoval exfrajer!

Eva s priateľom
Eva s priateľom

BUDAPEŠŤ/BRATISLAVA - Dcéra košického oceliarskeho magnáta Eva Varholíková Rezešová, ktorá vlani v auguste spôsobila v Maďarsku dopravnú nehodu s následkom smrti štyroch ľudí, neuháňala v osudnom čase po diaľnici M3 sama. Podľa webového servera týždenníka Heti Világgazdaság (hvg.hu) išiel totiž za ňou autom jej vtedajší druh Lukáš Trnovský, ktorý mohol byť od nej vzdialený zhruba 25 kilometrov.

Server dnes uviedol, že to vyplýva zo zoznamu hovorov v mobilnom telefóne Evy Rezešovej. Muž jej priebežne volal - otázkou je, či naháňačka zohrala úlohu v havárii, napísal Heti Világgazdaság.
Internetové vydanie ekonomického a politického magazínu podrobne zverejnilo prepis časov hovorov s Trnovským, ktorého mala Slovenka uloženého v mobile pod označením Laska.

Žena podľa hvg.hu s ním od 03.48 hovorila vyše jednej minúty a pravdepodobne vedela, že ide za ňou. Z lokalizácie ďalších iniciovaných, ale Evou Rezešovou neprijatých hovorov vyplynulo, že Trnovský mohol byť za ňou vzdialený zhruba 25 kilometrov.

Heti Világgazdaság Online zavolal Trnovskému, ktorý povedal, že otázku, či skutočne v osudnú noc "naháňal" Evu Rezešovú, by nerád komentoval. Maďarský justičný expert na informatiku Tamás Fülöp konštatoval, že zo zoznamu volaní jednoznačne vyplýva, že niekto s mobilom, ktorého číslo mala Slovenka uložené pod menom Laska, sa v tom čase pohyboval na uvedenej diaľnici.

Ako dodal, ak by mobilný operátor poskytol isté informácie, na základe nich by bolo možné určiť relatívne presne čas a miesto pohybu dotyčného. V rozsiahlom článku server okrem iného uviedol, že viacerí svedkovia videli Trnovského na mieste havárie, z čoho vyplýva, že v čase nehody musel byť blízko Slovenky, polícia totiž v krátkom čase po incidente diaľnicu uzavrela.

Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája voči Eve Rezešovej obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Súdny proces, ktorý sa začal 27. augusta, pokračuje pojednávaniami 29. októbra a 19. novembra; rozsudok možno očakávať 22. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu