Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spoveď manželky Cinkotu: Prehovorila prvýkrát od jeho nástupu za mreže!

Manželia Cinkotovci v čase, keď prežívali najšťastnejšie obdobie
Manželia Cinkotovci v čase, keď prežívali najšťastnejšie obdobie (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Ostro sledovaný prípad známeho herca Dušana Cinkotu (42) vyvolal verejné diskusie na celom Slovensku. Po tom, čo sa vyše týždňa skrýval pred verejnosťou a polícia po ňom vyhlásila pátranie, sa v pondelok skoro ráno sám prihlásil v bratislavskej väznici, kam ho odprevádzala manželka Zuzana. Nám sa podarilo získať jej spoveď, v ktorom prvýkrát prehovorila o tom, čo o celej drogovej kauze myslí.

Po Cinkotovi sa zľahla zem po tom, čo mu Krajský súd v Bratislave 5. decembra potvrdil 8-ročný trest za drogový zločin. Vyše týždňa mal vypnutý mobil a žiadne informácie o ňom nemali ani jeho najbližší. Keď ho banskoystrická polícia nezastihla na mieste trvalého bydliska, vyhlásila po ňom pátranie. Po Cinkim však stále nebolo ani stopy. Až v pondelok vo veľmi skorých ranných hodinách v sprievode manželky Zuzany sám zaklopal na brány bratislavskej väznice a prihlásil sa na výkon trestu.

Po 11 dňoch mlčania a skrývania nám Cinkotova manželka Zuzana prezradila, čo si o celej kauze, ktorá sa točí okolo Cinkiho, myslí. „Nikto sa nepozrel na to, čo za posledných 5 rokov dokázal. Že sa opäť z dna vyšplhal na divadelné dosky. Na to, že žil sporiadaným životom,“ povedala pre Topky Zuzana, ktorá narážala na Cinkotovu čiernu minulosť, kedy podľahol drogám, no opäť sa pozviechal a vrátil sa do bežného života.

Osemročný trest, takisto ako tisícky ľudí, ktorí sa podpísali pod petíciu so žiadosťou o prezidentskú milosť, Zuzana odsudzuje. Myslí si, že pridlhý pobyt za mrežami bude mať na Cinkiho úplne iný účinok. „Ako viem, tak trest má mať nápravno-výchovný charakter a v tomto prípade má deštruktívny,“ dodala. Napriek tomu si uvedomuje, že tým, že sa na výkon trestu prihlásil sám, urobil najlepšie. V prípade, že by sa skrýval dlhšie totiž hrozilo, že mu trest predĺžia o dva roky. „To, že sa prihlásil sám, bola pre neho najlepšia možnosť,“ myslí si.

Krajský súd v Bratislave 5. decembra uznal Cinkotu za vinného z drogovej trestnej činnosti a poslal ho na osem rokov za mreže. Súd zamietol odvolanie obžalovaných Cinkotu a Martina Havrana. Rozsudok súdu prvého stupňa považuje odvolací súd za správny a zákonný. Dokazovaním na okresnom súde bola podľa neho dostatočne preukázaná vina obžalovaných.

Na prvostupňovom súde Cinkota povedal, že na odhaľovaní drogovej trestnej činnosti spolupracoval s policajtom J. So spoluobžalovaným Havranom sa zoznámil na základe policajtovej požiadavky. Jeho úlohou bolo nájsť miesto, kde sa drogy pripravovali, ako aj označiť "varičov". V deň zadržania mal u seba drogu, ktorú kúpil u Havrana v byte.

Drogu mal odovzdať policajtovi J., zadržala ho však iná hliadka. Cinkota, ktorý už raz bol pre drogy odsúdený, komentoval rozsudok okresného súdu slovami "neviem a začínam pochybovať o tom, či som spravil dobre, že som sa na spoluprácu s políciou dal." Skutočnosť, že stojí pred súdom, ho motivuje k tomu, že už nikdy neohlási trestný čin.

Informácie o tom, že Cinkota pracoval ako informátor, nedávno vyvrátil ako policajný prezident Tibor Gašpar, tak aj samotný policajt, na ktorého sa počas pojednávaní odvolával. Ten tvrdí,  že Cinkota si v byte kupoval drogy pre vlastnú potrebu a rozsudku verí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu