Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tento muž zničil imidž Slovensku: Rok v base ho zmenil na nepoznanie!

Jaromír Ruda sa zmenil na nepoznanie Zobraziť galériu (5)
Jaromír Ruda sa zmenil na nepoznanie (Zdroj: TASR, SITA)

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA – Do oči bijúcou zmenou prešiel v priebehu roka bývalý šéf Slovenského deaflympijského výboru, ktorý dnes opäť stál pred súdom. Skrýva sa Ruda za dlhými vlasmi a bradou pred svetom?

Na súde v Banskej Bystrici dnes začalo hlavné pojednávanie v kauze sprenevery 1,6 milióna eur, ktoré boli pôvodne určené na prípravu minuloročnej deaflympiády. Jaromír Ruda, ktorý má niesť hlavnú vinu v kauze sprenevery, prišiel na súd s prekvapivým novým imidžom. Keďže po prepuknutí kauzy deaflympiáda sa na Slovensku rozpútali búrlivé neznášanlivé diskusie na adresu obvineného Rudu, je možné že sa za týmto ,na prvý pohľad zanedbaným, výzorom skrýva pred nenávistnými pohľadmi Slovákov.

Obžalovaných Jaromíra Rudu a Stanislava Furdu súd opäť vypočúval, pretože v kauze sa objavili nové dôkazy, o ktorých Okresný súd v predchádzajúcom pojednávaní nevedel. Dnešné dokazovanie sa viedlo v duchu práve týchto nových skutočností. Ruda spolu s notárom Furdom boli ešte v júni 2011 odsúdení. Senát krajského súdu však rozsudok v januári zrušil a vrátil ho na prejednanie.

Ruda a Furda podľa prokuratúry spreneverili 1,6 milióna eur, čiže takmer 50 miliónov korún. Peniaze pochádzali od sponzorov a mali ísť na zorganizovanie Deaflympiády 2011 vo Vysokých Tatrách. Tá sa napokon neuskutočnila. Ruda mal dať do úschovy Furdovi 52 miliónov korún, ktoré neskôr údajne previedli na rôzne účty a vrátili iba 3,5 milióna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu