Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kočner sa na súde zastal Ruska! Černákov štartér áut potvrdil, že exmarkizák si objednal vraždu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Neprávoplatne odsúdený Marian Kočner, ktorý v utorok vypovedal pred Okresným súdom Bratislava II (OS) v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej uviedol, že za celou kauzou Markíza stál bývalý námestník Slovenskej informačnej služby (SIS) Jaroslav Svěchota.

Podľa jeho slov v čase okolo roku 1997 SIS viedla spis na neho a na bývalého riaditeľa televízie Pavla Ruska. "Peter Steinhübel mal eminentný záujem o vstup do médií a mal záujem vstúpiť do televízie Markíza. V tom čase udržiaval nadštandardné vzťahy s vtedajším námestníkom SIS Svěchotom, ktorý zase udržiaval nadštandardné vzťahy so sýkorovcami a Mikulášom Černákom," povedal Kočner.

VIDEO Arogantné vystupovanie Ruska a mrazivý odkaz Černáka: Volzová mala na súde slzy na krajíčku

"Je pre mňa nemysliteľné a nepochopiteľné, že by Steinhübel nevedel, že si obžalovaný Pavol Rusko objednal vraždu Volzovej. Že by on neprišiel za Pavlom Ruskom a nepovedal mu, že bude jeho spoločníkom, alebo pôjde do väzenia," vyhlásil Kočner. "Môj osobný názor je, že celú kauzu Markíza rozpútal Svěchota, aby mohol on alebo nieto z predstaviteľov vtedajšej vládnej moci ovládať Markízu," dodal.

Stretnutie mal dojednať Kaštan

Ďalší svedok v utorok vypovedal, že išlo o člena skupiny černákovcov Slavomíra Surového. Podrobne opísal stretnutie Pavla Ruska s Černákom v Banskej Bystrici. Stretnutie, na ktorom mal požiadať Rusko Černáka o zavraždenie svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Klaus-Volzovej, mal dojednať ďalší spoluobžalovaný Miloš Kaštan. Rusko prišiel na stretnutie s Černákom maskovaný. Stretnutie trvalo približne 20-30 minút.

Kočner sa na súde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Ivan Kríž)

"Miki sa smial a nám povedal, že ten blázon Rusko si chcel objednať vraždu Volzovej," povedal Surový o situácii, ktorá nastala po stretnutí v kanceláriách Černákovej firmy. Rusko Černákovi údajne ponúkal za likvidáciu Volzovej 20 miliónov slovenských korún. Černák mu podľa svedka povedal že "také veci nerobí". Bývalému riaditeľovi Černák neveril, nepoznal ho a myslel si, že je to nejaká "búda, pasca". Z prípravy vraždy Volzovej je obžalovaný Pavol Rusko, Mikuláš Černák, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel a Miloš Kaštan.

Viac o téme: MarkízaSylvia VolzováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu