Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Dráma vo volebnej miestnosti: Opitý volič napadol predsedu komisie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – V jednej z okrskových komisií došlo k napadnutiu. Terčom násilia sa stal predseda volebnej komisie. Ten upozornil voliča, aby zostávajúce hlasovacie lístky odhodil do krabice na to určenej.

Incident sa odohral o 10:20 h. Informovala o ňom polícia. Podľa jej opisu bol vo volebnej miestnosti fyzicky napadnutý predseda volebnej komisie. „K napadnutiu došlo potom, ako predseda komisie upozornil voliča, aby zostávajúce hlasovacie lístky odhodil do krabice na to určenej,“ uviedli muži zákona.

K zraneniu osoby, našťastie, nedošlo. „Vo veci sa naďalej skúma, či nedošlo k spáchaniu aj ďalšieho trestného činu v súvislosti s volebným právom,“ dodali policajti.

Incident sa odohral v Košiciach, kde  muž s viac ako dvoma promile mal napadnúť predsedu aj člena volebnej komisie potom, ako ho vyzvali k podpísaniu prevzatia volebných lístkov. Muž bol predvedený na policajné oddelenie.

Polícia informuje o ďalších incidentoch

V Žiline sa policajti zaoberajú dvoma prípadmi, keď boli pred dvomi volebnými miestnosťami zaparkované vozidlá s reklamami politickej strany.

Takmer tisíc policajtov monitoruje v kraji

Polícia tiež na svojom Facebooku potvrdila počet policajtov, ktorí sa zapojili na dohľad pri voľbách. "Viac ako 900 policajtov v Banskobystrickom kraji dnes dohliada na nerušený priebeh volebného dňa. Policajti všetkých zložiek hliadkujú v každom meste, aj obci," píše polícia. 

VOĽBY 2020 Dráma vo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

"Okrem nich zabezpečuje bežný výkon služby v našom kraji ďalších bezmála 400 policajtov, ktorí sú pripravení pomáhať a chrániť vás, keď to budete potrebovať," uzavreli.

VOĽBY 2020 Dráma vo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Viac o téme: KomisiaParlamentné voľbyNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu