Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vodiča zastavili kvôli zadnému svetlu: Šokovaní policajti! VIDEO Máte krásne modré oči, obmäkčoval

(Zdroj: FB/Městská policie hl. m. Prahy)

PRAHA - Českí mestskí policajti zastavili v Prahe auto, lebo mu nesvietilo zadné svetlo. Keď však prišli strážnici k okienku vodiča, zacítili alkohol. Podľa jeho slov údajne nepil, ale nafúkal až 1,7 promile. Keď si uvedomil, že z tohto sa tak ľahko nedostane, policajtov sa snažil obmäkčiť lichôtkami.

"V ulici Na Pankráci v Prahe 4 zastavila hliadka skoro ráno osobné vozidlo, ktorému nesvietilo ľavé zadné svetlo," uviedla mestská polícia Prahy na sociálnej sieti. Keď prišli za vodičom mu to oznámiť, počas rozhovoru strážnici zacítili z vodiča alkohol.

Požitie alkoholu ale 48-ročný vodič poprel a súhlasil s vykonaním orientačnej dychovej skúšky. Tá však ukázala cez 1,5 promile, pri opakovanej skúške dokonca cez 1,7 promile. Muž sa snažil strážnikov obmäkčiť komplimentmi. "Máte krásne modré oči, tak som na vás zamával, a vy ma skontrolujete!" skúšal to na mestských policajtov.

Strážnici však 48-ročného muža obmedzili na osobnej slobode a "pre podozrenie zo spáchania trestného činu ho odovzdali hliadke štátnej polície, ktorá sa bude celou záležitosťou zaoberať," uzavrela pražská mestská polícia. Je podozrivý z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Viac o téme: AlkoholVodičPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu