Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bos žilinského podsvetia Salinger sa chce dostať na slobodu: Má to však háčik, súd sa vyjadril jasne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

TRNAVA - O prepustení odsúdeného Františka Salingera dnes súd nerozhodol. Háčikom bolo, že kedysi obávaný muž žilinského podsvetia František Salinger nemal obhajcu. V prípade, že si v stanovenej lehote nezvolí, ustanoví mu ho súd.

Okresný súd v Trnave dnes nerozhodoval o podmienečnom prepustení odsúdeného Františka Salingera na slobodu, pretože nemal obhajcu. Ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová, súd odročil verejné zasadnutie na neurčito s tým, že odsúdenému určil lehotu na zvolenie si obhajcu. V prípade, že si v stanovenej lehote obhajcu nezvolí, ustanoví mu ho súd.

Mikuláš Černák uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste: Týka sa 16 vrážd

Kedysi obávaný muž žilinského podsvetia František Salinger sa snažil dostať na slobodu už vlani, v septembri však stiahol svoju žiadosť o podmienečné prepustenie. Z verejného zasadnutia vtedy vyplynulo, že prepustenie Salingera súbežne žiada isté občianske združenie, ktoré ponúklo aj záruku za dovŕšenie nápravy odsúdeného.

Výbuch v Žiline

Meno Františka Salingera sa dostalo do povedomia verejnosti predovšetkým pre výbuch telefónnej búdky v Žiline z júla 1998.

Bos žilinského podsvetia Salinger
Zobraziť galériu (2)

Pri tomto mafiánskom akte prišli o život traja nevinní ľudia, ktorí s mafiou nemali nič spoločné. V súčasnosti si odpykáva trest za brutálnu popravu mafiánskeho bieleho koňa. Odsúdený bol na 13 rokov za mrežami.

Viac o téme: PodsvetieSlobodaSúd František Salinger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu