Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zázrak po nehode autobusu pri Nitre: FOTO Sebastián vyhral boj so smrťou, prehovoril otec

Tragická nehoda pri Nitre. Zobraziť galériu (5)
Tragická nehoda pri Nitre. (Zdroj: HaZZ, Polícia SR, TASR)

NITRA – Sebastiánovi zlyhávali životné funkcie, bol v kritickom stave. Pätnásťročný chlapec sedel v autobuse, v ktorom 13. novembra zomrelo dvanásť ľudí. Po takmer troch týždňoch sa prebral z umelého spánku. Po prvý raz prehovoril jeho otec.

V piatok, presne mesiac po fatálnej zrážke autobusu a nákladiaka pri Nitre, prepustili lekári domov predposlenú osobu z preživších cestujúcich. V nemocnici tak už zostáva len Sebastián (15), ktorý skoro tri týždne ležal v umelom spánku, doslova bojoval o život. „Postupne sa nám podarilo ten stav zvrátiť s postupným návratom vedomia a odpojenia od prístrojov. Je v štádiu rehabilitácie. To znamená, že sedí na posteli a vie sa postaviť,“ povedal médiám jeden zo zástupcov FNsP v Nových Zámkoch.

Zázrak po nehode autobusu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Chlapca v piatok ráno previezli do Nitry. „Prebral sa a začal komunikovať,“ povedal pre televíziu Markíza jeho otec. Rodina, ktorá je z Kolíňan, tak k nemu bude mať bližšie. Do Nových Zámkoch ho chodila navštevovať každý deň.    

Na snímke Sebastiánov otec.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke Sebastiánov otec.  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Čítajte aj: Spovede ľudí, ktorých spojilo šťastie v nešťastí: Príbehy z tragédie pri Nitre so šťastným koncom

Školák má po úraze hlavy čiastočný výpadok pamäte. Zotaviť sa potrebuje nielen fyzicky, ale aj psychicky. Jeho otec vyjadril vďaku celému oddeleniu za to, ako sa mu postarali o syna. „Všetci bojovali. Vyhrali sme. Som šťastný. Ďakujem aj celému oddeleniu, ako sa postarali. Dúfam, že to už dobre dopadne,“ povedal rodič.

Obrovská tragédia

Havária, ktorá sa odohrala 13. novembra na zlatomoravskej ceste neďaleko Malanty pri Nitre, patrí k najtragickejším v histórii Slovenska.

Zázrak po nehode autobusu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Obete nešťastia, ktorých bolo dvanásť, pochádzali z obcí Kolíňany a Jelenec. Slovensko si 15. novembra uctilo obete štátnym smútkom.

Viac o téme: NitraNehodaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu