Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Nešťastný piatok na slovenských cestách: Nehodu mal aj Lučanský!

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BANSKÁ BYSTRICA - Pri nehode, ktorá sa stala dnes v katastri obce Jakub na strednom Slovensku, bol aj prezident policajného zboru Milan Lučanský. Podľa našich informácií však pri nehode neutrpel žiadne vážne zranenia.

Piatok 13. je pre mnohých poverčivých ľudí strašiakom. Zdá sa, že tento deň nebol šťastný ani pre prezidenta policajného zboru Milana Lučaského. Ten bol účastníkom nehody, ktorá sa stala v banskobystrickom kraji. Informáciu nám potvrdilo aj Prezídium policajného zboru. Podľa našich informácií však nehoda nebola vážna a Lučanský je v poriadku. 

FOTO Opitý vodič nabúral v Bystrici do policajného auta: Snažil sa ujsť

K nehode došlo aj na čerpacej stanici na diaľnici D1 v smere na Senec. Doterajšie zistenia hovoria o tom, že vodič nákladného auta pri vchádzaní na miesto vpálil do ďalšieho nákladiaku a potom do osobného auta. To v dôsledku nárazu odrazilo do stojanu čerpacej stanice.

Milan Lučanský

Milan Lučanský sa narodil 10. februára 1969 v Poprade. Stredoškolské vzdelanie ukončil v roku 1988 na Strednom odbornom učilišti chemickom vo Svite. Vysokoškolské štúdium absolvoval v rokoch 1998-2003 na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Post 1. viceprezidenta PZ zastával od 1. augusta 2012.

Predtým pôsobil vo funkcii zástupcu riaditeľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK), riaditeľa odboru Stred Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru (PPZ) či vedúceho oddelenia odhaľovania odboru Stred ÚBOK PPZ.

Dňa 26. novembra 2015 vtedajší prezident SR Andrej Kiska vymenoval Milana Lučanského do hodnosti generála. Od 15. júna 2016 bol povýšený na generálneho riaditeľa Sekcie kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Funkciu prezidenta policajného zboru prebral potom, ako z postu pre kritiku po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej musel odísť Tibor Gašpar. 

Viac o téme: NehodaPolícia Milan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu