Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza napadnutia manželov v MHD na súde: VIDEO Rozporné výpovede svedkov, ide do tuhého

Prípad napadnutia v MHD skončil na súde. Zobraziť galériu (3)
Prípad napadnutia v MHD skončil na súde. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Svedkovia v kauze útoku v bratislavskej MHD vypovedali v stredu na Okresnom súde Bratislava IV podľa obhajcu jedného z obžalovaných Michala Bezáka rozporne. V prípade, že nebudú rozpory prokurátorkou odstránené, bude musieť súd podľa Bezáka rozhodnúť v prospech obhajoby.

Prečítajte si aj: FOTO Zoznámte sa s chlapcami, ktorí mali dobiť manželov v MHD! Pózy a frajerina na nete

Napadnutie manželského páru obžalovaný Ondrej naďalej nepopiera, Stanislav trvá na svojej nevine a tvrdí, že chcel poškodenej žene pomôcť.

Kauza útoku v MHD: Mladíci sa postavili pred súd, svedkovia vypovedali rozporne

Rozpory medzi svedeckými výpoveďami boli najmä vo vzťahu k ich výpovediam v prípravnom konaní pred vyšetrovateľom. Obhajca obžalovaného Stanislava Michal Bezák na viaceré z nich upozornil. Týkali sa jednak množstva alkoholu, ktorý mal byť požitý pred útokom a taktiež toho, či sa snažil Stanislav pomôcť poškodeným alebo sa im mal vyhrážať.

„Stále trváme na nevine môjho klienta," uviedol Bezák. Stanislav už na predchádzajúcom dni pojednávania uviedol, že sa cíti nevinný. Prokurátorka podľa slov advokáta stiahla obžalobu voči Stanislavovi vo výroku, ktorý hovorí o samotnom napadnutí manželského páru. Obžalovaný je tak už iba zo skutku vydierania, ktorého sa mal dopustiť, keď sa údajne vyhrážal manželskému páru, že ak zavolajú políciu, tak ich zlikviduje.

Ondrej (vľavo) a Stanislav mali 22. mája napadnúť v bratislavskej MHD manželský pár.
Zobraziť galériu (3)
Ondrej (vľavo) a Stanislav mali 22. mája napadnúť v bratislavskej MHD manželský pár.  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Obžalovaný v prvom rade - Ondrej, mal poškodený pár podľa obžaloby napadnúť. Ku skutku sa priznal, avšak neurobil formálne prehlásenie o vine. To chcel urobiť aj na stredajšom pojednávaní, avšak popri výpovediach svedkov na to nenašla samosudkyňa časový priestor.

Rôzne zranenia aj zlomeniny

Mladíci mali 22. mája večer v autobuse linky 83 medzi zastávkami SAV a Damborského v Bratislave fyzicky a verbálne napadnúť manželský pár vo veku 50 a 52 rokov, ktorý ich upozornil na hlučné a neslušné správanie. "Zatiaľ čo prvý z dvoch obvinených zavretými päsťami niekoľkokrát udrel oboch manželov a jednému z nich tým spôsobil ťažké zranenia v oblasti hlavy, druhý obvinený sa následne začal so zdvihnutými rukami manželom vyhrážať zabitím," spresnila polícia.

K incidentu došlo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Po vystúpení z vozidla MHD mali obaja obvinení mladíci v blízkosti manželov uviesť, že ak pôjdu na políciu, tak ich zabijú. Výtržníci spôsobili manželom rôzne zranenia a zlomeniny v oblasti tváre. Za toto konanie boli obvinení za trestné činy ublíženia na zdraví, vydierania, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. V rámci vyšetrovania sa polícii prihlásili svedkovia, ktorí pomohli objasniť incident.

Viac o téme: PojednávanieSúd útok MHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu