Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V prípade úmyselného podpálenia chlapca (11) je všetko inak: FOTO Desivý scenár nešťastia v Smižanoch

Zranenia utrpel len 11-ročný chlapec.
Zranenia utrpel len 11-ročný chlapec. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

SMIŽANY - Polícia v utorok večer informovala o obrovskom nešťastí v obci Smižany (okres Spišská Nová Ves). Len 12-ročného chlapca mal podpáliť o dva roky starší tínedžer. K udalosti došlo v miestnej osade. Dieťa, ktoré má podľa novších informácií len 11 rokov, skončilo v nemocnici vo vážnom stave. Priebeh udalosti bol ale napokon celkom iný.

Polícia o deň neskôr upresnila, že úmyselné podpálenie chlapca vo dvore rodinného domu sa napokon neukázalo ako pravdivé. "Prvotné informácie, ktoré boli polícii oznámené otcom zraneného dieťaťa, boli následne ihneď dôkladne preverené, no v tomto prípade sa však úmyselné konanie nepotvrdilo," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

K nešťastiu došlo na tomto mieste.
Zobraziť galériu (1)
K nešťastiu došlo na tomto mieste.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Nebezpečná hra

Doterajšie zistenia hovoria o tom, že skupinka maloletých chlapcov neopatrne manipulovala s doposiaľ nezistenou horľavinou, ktorú našli vo fľaši, zapálili ju a položenú na zemi sledovali, ako horí. "Jeden zo skupinky chlapcov do horiacej fľaše kopol, následkom čoho časť horľavej látky zasiahla odev poškodeného 11-ročného chlapca a oblečenie začalo horieť," priblížila hovorkyňa.

Chlapec utrpel popáleniny na viacerých častiach tela s dobou liečenia približne šesť týždňov. Previezli ho do košickej nemocnice. Podľa slov Mésarovej polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala, zaistila kriminalistické stopy, ktoré budú podrobené expertíze, a v danej veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. "Bližšie okolnosti tejto udalosti  sú predmetom vyšetrovania," uzavrela.

Polícia v utorok informovala aj o prípade muža, ktorý sa zapálil v centre hlavného mesta. Pozrite si video. Upozorňujeme, že nie je vhodné pre slabšie povahy.

Muž sa mal zapáliť v centre Bratislavy

Viac o téme: DieťaPopáleniePolícia Smižany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu