Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľudia z havarovaného autobusu sú stále v nemocnici: Najmladší pacient je v ohrození života!

Stav pacientov po nehode sa nezmenil, najvážnejšie zranený je stále v ohrození života Zobraziť galériu (3)
Stav pacientov po nehode sa nezmenil, najvážnejšie zranený je stále v ohrození života (Zdroj: Nemocnica Nové Zámky)

NOVÉ ZÁMKY - Najvážnejšie zranený pacient po stredajšej nehode autobusu pri Nitre zostáva vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky v umelom spánku v ohrození života. Zdravotný stav zranených, ktorých previezli do nemocníc v Leviciach a Nitre, sa nezmenil.

Pri zrážke autobusu s nákladným autom, ktorá sa stala v stredu popoludní pri Nitrianskych Hrnčiarovciach, prišlo o život dvanásť ľudí. Ďalších dvadsať skončilo v nemocniciach. „Pacient bol prijatý s veľmi vážnymi mnohopočetnými poraneniami, okamžite bol prijatý na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny, kde podstúpil operáciu. Momentálne je v umelom spánku v ohrození života,“ uviedol dnes dopoludnia hovorca novozámockej nemocnice Ján Baček.

tav pacientov po nehode sa nezmenil, najvážnejšie zranený je stále v ohrození života
​Ďalší piati pacienti so strednými a ľahšími poraneniami sú podľa neho mimo ohrozenia života, zostávajú však v opatere lekárov. Fakultná nemocnica Nitra a Nemocnica Levice ráno uviedli, že zdravotný stav ich pacientov sa nezmenil. V Nitre bolo päť pacientov vo vážnom, ale stabilizovanom stave. V levickej nemocnici mali tri pacientky mimo ohrozenia života. 

Slovensko sa ponorí do štátneho smútku: Pri nehode zahynuli aj štyri deti, traja ľudia stále bojujú o život

Stav pacientov po nehode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nemocnica Nové Zámky)

Stav pacientov po nehode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nemocnica Nové Zámky)

Pacientky mimo ohrozenia

V levickej nemocnici mali tri pacientky mimo ohrozenia života. Nákladné auto, ktoré sa zrazilo s autobusom, bolo naložené kamennou zmesou, pričom podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej mohlo byť preťažené. Keď schádzalo dolu kopcom, rozkývalo sa, pričom protiidúci autobus sa mu snažil vyhnúť. Následne sa prevrátil do priekopy.

Počtom obetí ide o najhoršiu nehodu autobusu od roku 2009. V súvislosti s nešťastím dnes mimoriadne zasadne vláda, aby prerokovala vyhlásenie štátneho smútku. V prímestskom autobuse sa viezli aj stredoškoláci, pomoc rodinám a príbuzným poskytli viaceré ministerstvá.

Viac o téme: NehodaNemocnicaSmrťNitraAndrea Kalavská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu