Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Schindlerovej EX skončil vo väzbe: Z postele ho vytiahla NAKA, vydierač v mafiánskom gangu takáčovcov

Martina Schindlerová a Kamil Haršány. Zobraziť galériu (4)
Martina Schindlerová a Kamil Haršány. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Superstáristka Martina Schindlerová sa po výhre v speváckej súťaži stiahla z očí verejnosti. Po vzťahu s o 15 rokov starším Branislavom Záhradníkom sa vydala a odvtedy o nej nebolo počuť. Porodila, rozviedla sa a jej exmanžela zatkla Národná kriminálna agentúra.

Martina Schindlerová o svojom manželstve s Kamilom nikdy hovoriť nechcela a zrejme aj vedela prečo. Muž s menom Kamil Haršány totiž figuruje v tzv. mafiánskych zoznamoch v skupine takáčovci. Informáciu prvý priniesol týždenník Plus7dní.

NAKA obvinila údajného bosa takáčovcov za objednávku vraždy olejára u šátorovcov, mrazivé detaily popravy

Čo je však horšie, Schindlerovej exmanžela nedávno zadržala NAKA a spolu s ním aj ďalších členov zločineckej skupiny. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici ich poslal do väzby. Haršány je spolu s ďalšími dvoma - Marianom G. a Patrikom V. -  obvinený z vydierania. 

Vplyvný podnikateľ

O Schindlerovej exmanželovi sa písalo ako o "vplyvnom podnikateľovi". Aj svadbu mali vo veľkom štýle v kaštieli v Tomášove, ktorý si prenajali celý. Pred neželanými hosťami a novinármi ich chránila súkromná SBS-ka. Speváčka porodila dve deti a z verejného života sa stiahla úplne. O tom, čo je s bývalou superstáristkou, nevedeli dokonca ani jej kolegovia. 

Kamil Hašány
Zobraziť galériu (4)
Kamil Hašány  (Zdroj: archív)

Kamil Hašány bol skutočne podnikateľ, možno aj vplyvný, no o tom, že mal blízko k rôznym závadovým osobám, niet pochýb. Okrem toho, že má byť členom mafiánskej skupiny takáčovcov, figuroval aj vo firme s ďalšími "vplyvnými podnikateľmi".

Ide napríklad o Michala Kováča, známeho odpadkového bossa z firmy Vassal Eko. Kováč bol pred časom tiež vo väzbe obvinený z úplatkárstva. 

Michal Kováč
Zobraziť galériu (4)
Michal Kováč  (Zdroj: Instagram/Michal Kováč)

Akcia Apač

Národná kriminálna agentúra vykonala akciu s krycím názvom Apač, v rámci ktorej zadržali až 19 ľudí. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici vzal 13 z nich do väzby, medzi nimi aj Kamila Hašányho, ale aj Ľubomíra Kudličku, ktorý je považovaný za bossa zločineckej skupiny takáčovcov. Vyšetrovateľ ho obvinil z úkladnej vraždy. 

„Dôvodom väzby je obava z ovplyvňovania svedkov. Obvinený ako aj prokurátor podali proti rozhodnutiu sťažnosť,“ informovala vtedy hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. O sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd. 

Kto sú takáčovci?

Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja. Vlastnili bezpečnostnú agentúru SBS Vesuv K.T. Security.

Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny Ľubomír K., alias Kudla. Ľubomíra K. a ďalších 12 členov skupiny zadržala polícia už na začiatku roka 2017. Obvinila ich vtedy z viacerých trestných činov.

Napokon sa Ľubomír K. dostal v lete 2017 po rozhodnutí ŠTS na slobodu na kauciu vo výške 100.000 eur. Popri skupinách tzv. sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov či následne jakšíkovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.

Viac o téme: VäzbaSpeváčka Súd TakáčovciMafiánska skupina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu