Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hanba a hnus! FOTO V Bratislave odhalili drzých podvodníkov, zvrátená hra na chorých

V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na tri roky. Zobraziť galériu (3)
V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na tri roky. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Mnohí ľudia sú ochotní porušiť pravidlá, niektorí však s cieľom dosiahnuť svoje zájdu až za pomyselnú hranicu ľudskosti. Na takéto osoby si v hlavnom meste posvietila polícia a ich "hra" na chorých ich, zdá sa, vyjde poriadne draho. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

O čo vlastne ide? Vodiči jednoducho parkovali na miestach vyhradených pre osoby so zdravotným postihnutím. To však nebolo všetko. Existuje totiž podozrenie, že tak neurobili po prvýkrát. Policajti totiž u šoférov našli niečo, čo im mohlo pomôcť pravidelne obchádzať nariadenia.

Prečítajte si aj: Pozor, na Slovensku opäť úradujú podvodníci: Biznis s autosúčiastkami cez bazár!

"Pred obchodným centrom na Jantárovej ceste v Bratislave si všimli motorové vozidlo zn. Ford Focus, ktoré stálo na takomto vyhradenom mieste, pričom vodič sedel vo vozidle. Keď spozoroval prichádzajúcich policajtov, tak chcel z miesta odísť. Za čelným sklom mal umiestnený parkovací preukaz, ktorý javil známky falzifikátu, čo sa aj následným preverením potvrdilo," uviedla polícia.

Nešlo ale o jediný prípad

Počas kontroly si policajti všimli aj vozidlo zaparkované pri obchodnom centre na Einsteinovej ulici. "Vodič policajtom predložil parkovací preukaz, ktorý javil známky falzifikátu," zopakovali zástupcovia zákona.

V prípade preukázania viny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Šoférom v oboch prípadoch za porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom zadržali vodičské preukazy. Spracovali tiež správu o výsledku objasňovania priestupku a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu ich obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie. 

V prípade preukázania viny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Na základe zistených informácií začal poverený príslušník PZ v oboch prípadoch trestné stíhanie. Policajti v súčasnosti zabezpečujú všetky podklady potrebné na náležité objasnenie veci," uzavrela polícia s tým, že vykonávanie uvedených kontrol preukázalo ich opodstatnenosť, preto budú v týchto aktivitách naďalej pokračovať. V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na tri roky.

Viac o téme: ParkovanieInvalidiPodvodníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu