Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zamrazí vás! VIDEO Muž letel vzduchom po tom, čo ho na priechode v Banskej Bystrici zrazila dievčina

Smrteľná zrážka v Banskej Bystrici.
Smrteľná zrážka v Banskej Bystrici. (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA – Starček prechádzal cez priechod pre chodcov, keď do neho vrazila mladá vodička. Chodec po náraze auta letel vzduchom. Jeho zranenia boli vážne. V nemocnici im podľahol. Celú tragédiu zachytila kamera. Video z nej zverejnili policajti na svojej sociálnej sieti. Chcú, aby slúžilo ako odstrašujúci príklad pre nezodpovedných šoférov.

Smrteľná nehoda sa stala v blízkosti zastávky pravidelnej mestskej dopravy v Banskej Bystrici. Devätnásťročná vodička z Rimavskej Soboty viedla osobné vozidlo po ulici Trieda Hradca Králové, kde vošiel na riadne vyznačený a červenou farbou reflexne zvýraznený priechod pre chodcov 73-ročný muž.

Vodička zrazila chodca pravou prednou stranou vozidla. Starček utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho urýchlený prevoz do nemocnice. Tam, žiaľ, následkom zranení podľahol. „Nehoda je v štádiu vyšetrovania,“ dodala polícia.

Upozornenie: VIDEO nie je vhodné pre citlivé povahy!

Smrteľná zrážka v Banskej Bystrici

Podľa mužov zákona je smutné, že k tejto nehode došlo v deň, keď prebiehala na celom Slovensku preventívno-bezpečnostná akcia "Svetový deň bielej palice", zameraná práve na ochranu chodcov. „O tejto akcii boli vodiči informovaní prostredníctvom médií, aj policajtov priamo na cestách. Napriek tomu došlo k tejto zbytočnej tragédii,“ uviedli policajti.

Viac o téme: ChodecZrážka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu