Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

NAKA prezradila detaily akcie HYENA! Prvé obvinenia proti bande exsiskárov, zbrane, drogy a vydieranie

Akcia Hyena: Polícia zadržala deväť osôb, vrátane Forischa. Zobraziť galériu (6)
Akcia Hyena: Polícia zadržala deväť osôb, vrátane Forischa. (Zdroj: Facebook/Polícia, reddit)

BRATISLAVA - V utorok zasahovala NAKA v hlavnom meste a jeho okolí. Akcia súvisela s násilnou trestnou činnosťou, drogami aj nedovoleným ozbrojovaním. Polícia bola spočiatku na informácie skúpa, no o deň neskôr priblížila viac podrobností. V ich rukách skončili bývalí príslušníci SIS. A už padli aj prvé obvinenia.

Prečítajte si aj: Veľký zásah NAKA: Zadržaní boli bývalí siskári vrátane Forischa

Akcia mala príznačný krycí názov - Hyena. "Zadržali sme 9 osôb, prehľadali 18 rôznych priestorov. Zaistili sme strelné zbrane, strelivo a väčšie množstvo drog. Vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti 4 osoby, z vydierania 3 osoby a 1 osobu z nedovoleného ozbrojovania. Vyšetrovateľ piatich zo zadržania prepustil, na štyroch podá podnet na väzbu," priblížila polícia.

Akcia Hyena: Zadržali deväť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Medzi obvinenými sa vynímajú aj mená troch exsiskárov. Stanislava Žiarana obvinili za nedovolené ozbrojovanie a vydieranie, Pavol Forisch má okrem vydierania na krku aj drogovú trestnú činnosť a Ján Feranc vydieranie. "Za drogy boli obvinení aj Štefan Ch., Richard F. a Martin V.," dodali zástupcovia zákona.

Akcia Hyena: Zadržali deväť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Podľa snímok, ktoré polícia zverejnila na sociálnej sieti, NAKA objavila pri prehliadkach rôznych priestorov hotový arzenál. 

Akcia Hyena: Zadržali deväť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Spolupracoval aj s bývalým Saskárom

Troch bývalých príslušníkov SIS mali zadržať u nich doma. Snáď najznámejším spomedzi trojice je Pavol Forisch. Okrem iného sa mal stretnúť a spolupracovať aj s niekdajším členom SaS Jozefom Rajtárom. Ten stretnutia potvrdil na sociálnej sieti.

"Moje stretnutia s P. F. boli stretnutia poslanca Národnej rady s informátorom a získané informácie majú výsledky, viedli k efektívnemu tlaku na orgány činné v trestnom konaní, aby konali voči Marianovi Kočnerovi a Ladislavovi Bašternákovi," napísal Rajtár ešte minulý týždeň. Viac sa dočítate tu.

Pavol Forisch (vľavo) a Stanislav Žiaran
Zobraziť galériu (6)
Pavol Forisch (vľavo) a Stanislav Žiaran  (Zdroj: Reddit/brimsenboy-r/Slovakia)

Viac o téme: Polícia NAKAAkcia Hyena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu