Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Tragédia na východe Slovenska: Chlapec (†16 mes.) sa otrávil oxidom uhoľnatým, jeho mama stratila vedomie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images,)

PINKOVCE – Ročný chlapček bol so svojou mamou v kúpeľni. Obaja sa nadýchali oxidu uhoľnatého. Bohužiaľ, dieťa aj napriek veľkej snahe lekárov neprežilo.

Tehotnú matku v nemocnici zachránili, je v stabilizovanom stave. Oxid uhoľnatý unikal z prietokového ohrievača v kúpeľni, kde sa žena sprchovala. Chlapček bol v tom čase pri nej. Nikto však nevie, koľko času prešlo, kým privolala pomoc. Upadla totiž do bezvedomia a s dieťaťom bola doma sama. No keď sa prebrala, zavolala svojmu priateľovi.

Obrovská tragédia 

O prípade informovala televízia Markíza. Ako uviedla, muž s nimi na kameru hovoriť nechcel. „Mimo nej nám povedal, že si nevie vysvetliť, ako sa to mohlo stať. S ohrievačom vraj v minulosti problémy nemali,“ píše televízia na svojom portáli tvnoviny.sk.


Čítajte aj: Muž bol nezvestný 17 rokov: FOTO Hororový nález v lese, manželka Katka mala naplánovať jeho popravu


„V stredu (18.9.) dopoludnia v kúpeľni rodinného domu, kde bol namontovaný prietokový ohrievač vody, v obci Pinkovce, v okrese Sobrance, došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k intoxikácii oxidu uhoľnatým 24-ročnej ženy a 16-mesačného dieťaťa. Obaja boli prevezení do nemocnice, kde vo večerných hodinách 16-mesačné dieťa zomrelo,“ povedala pre Topky.sk policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Podľa starostu má v dedine prietokové ohrievače niekoľko domácností. Preto ľudí upozorňuje, aby im venovali zvýšenú pozornosť. Čo presne sa v dome stalo, zisťuje polícia. „Polícia udalosť vyšetruje ako trestný čin ublíženia na zdraví a trestný čin usmrtenia. Udalosť prevzal vyšetrovateľ odboru Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach. V danej veci prebieha znalecké dokazovanie. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Presnú príčinu úmrtia dieťaťa určí nariadená pitva,“ dodala hovorkyňa polície.  

Viac o téme: OtravaOxid uhoľnatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu