Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Desivý prípad úmrtia pracovníka NDS na D1: Sme jednou nohou v hrobe, zhodli sa kolegovia

Tragická nehoda na diaľnici D1 Zobraziť galériu (3)
Tragická nehoda na diaľnici D1 (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj )

PREŠOV - Polícia vyšetruje tragickú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v stredu 18. 9. popoludní na diaľnici D1 v smere z Popradu do Prešova. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Na mieste zahynul zamestnanec NDS.

Šesťdesiatsedemročná Prešovčanka viedla osobné motorové vozidlo značky mazda, pričom počas jazdy narazila do stojaceho zabezpečovacieho prívesu s dopravným značením, ktoré bolo pripojené k vozidlu značky Fiat Ducato, patriace Národnej diaľničnej spoločnosti.

"V čase nárazu bol vo vozidle NDS 61-ročný vodič z obce Rokycany. Ďalší dvaja zamestnanci v čase nehody práve nastupovali do vozidla, išlo o 43-ročného muža z obce Križovany a 56-ročného muža z Vyšnej Šebastovej. Vozidlo značky mazda po zrážke začalo horieť. Pri dopravnej nehode všetci účastníci utrpeli zranenia. V prípade 56-ročného muža boli natoľko vážne, že im na mieste podľahol," uviedla Ligdayová.

Tragická nehoda na diaľnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj )

Vodič NDS bol podľa slov policajnej hovorkyne podrobený dychovej skúške s negatívny výsledkom, vodička nebola schopná sa skúške podrobiť, a to z dôvodu zranení."Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a vo veci prečinu ublíženia na zdraví," dodala Ligdayová.

Tragická nehoda na diaľnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj )

Kolegovia smútia, výzva pre motoristov

Krátko po nešťastí vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým aj kolegovia zosnulého zamestnanca NDS. Zároveň však pripojili odkaz pre tých, ktorí nedávajú dostatočný pozor na cestách. "Vyzývame všetkých motoristov na pozornosť pri riadení vozidla a rešpektovanie dopravného značenia!!!" uviedli.

Pod príspevkom sa okamžite začali hromadiť komentáre, o svojich pocitoch napísali aj bývalí zamestnanci NDS alebo tí, ktorí v minulosti pracovali na diaľnici. "Mal som tú možnosť niekoľko rokov pracovať na diaľniciach ako zamestnanec dodávateľskej firmy, tam je človek stále jednou nohou v hrobe..." uviedol Erik.

"Ja som pre vás pracoval 8 rokov a som šťastný že tam už nie som! Mizerný plat s tým, že chalani nastupujú do práce s každou sekundou v ohrození života. Polícia za to berie rizikový príplatok ale zamestnanci NDS nemajú nárok," dodal aj v súvislosti s tragédiou ďalší komentujúci.

Viac o téme: NehodaDiaľnicaPolícia D1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu