Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozivé VIDEO nehody v tuneli Sitina: Auto zastalo po 200 metroch, prevrátilo sa na bok

Pod nehodu sa podpísal mikrospánok.
Pod nehodu sa podpísal mikrospánok. (Zdroj: Reprofoto/Polícia SR)

BRATISLAVA - V pondelok krátko po 8.45 hod. došlo pred tunelom Sitina k nehode. Náraz do betónového zvodidla bol tak nešťastný, že auto skončilo prevrátené v tuneli. V smere do Petržalky bol preto úsek neprejazdný a vodiči si počkali v kolóne. Polícia neskôr zverejnila video a napriek tomu, že zábery sú skutočne hrozivé, nikomu sa nič vážne nestalo.

Polícia zverejnila video z nehody v tuneli Sitina, dôvodom bol mikrospánok

Známa je aj pravdepodobná príčina a okolnosti havárie. Ako polícia informovala na sociálnej sieti, pod nešťastie sa mal podpísať mikrospánok. "Podľa doterajších informácií z miesta dopravnej nehody prechádzal 61-ročný vodič na OMV Citroën C4 Picasso smerom do Petržalky. Pred tunelom Sitina dostal pravdepodobne mikrospánok, pri ktorom narazil do betónového zvodidla," opísala polícia.

Auto zastalo až po 200 metroch

Následkom nárazu sa vozidlo prevrátilo na bok a zastalo približne po 200 metroch priamo v tuneli. Vodič našťastie vyviazol s ľahkými zraneniami. Dychová skúška preukázala, že nebol pod vplyvom alkoholu.

Pod nehodu sa podpísal
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Reprofoto/Polícia SR)

"Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 5000 eur. Dopravní policajti dopravnú nehodu zadokumentovali a tunel je v súčasnosti plne prejazdný," dodali zástupcovia zákona.

Osudné desatiny sekundy

Podľa zákona o cestnej premávke vodič nesmie viesť vozidlo ani vtedy, ak jeho schopnosť viesť vozidlo je znížená aj únavou, pripomenula v súvislosti s nehodou polícia.

Prečítajte si aj: VIDEO akčného zásahu hasičov na D1: Plamene pohltili dodávku, pre hustý dym uzavreli diaľnicu

"Krátke upadnutie do spánku, ktoré môže trvať len desatiny sekundy, je nebezpečným javom na cestách. Preto vodičom odporúčame, aby nepodceňovali odpočinok, nesadali za volant unavení a robili si počas dlhej jazdy pravidelné prestávky," apelovali na vodičov.

Viac o téme: NehodaMikrospánokSitina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu