Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavčan Peter mal na mladej žene páchať zverstvá: FOTO Už čelí obvineniu

Muž v byte v Petržalke týral ženu. Zobraziť galériu (2)
Muž v byte v Petržalke týral ženu. (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Petržalčan Peter H. (36), ktorý podľa polície najmenej dva mesiace mladej žene spôsoboval fyzické a psychické utrpenie, čelí obvineniu z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby. V pondelok o tom informovali muži zákona.

Bratislavskí policajti pokračujú vo vyšetrovaní prípadu, o ktorom sme písali v nedeľu. Vyšetrovateľom Policajného zboru bolo v tejto súvislosti vznesené obvinenie z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby 36-ročnému Petrovi H. z Bratislavy. „V prípade preukázania viny hrozí v súlade so zákonom za takéto konanie trest odňatia slobody na tri až osem rokov, avšak po doručení znaleckého posudku z odboru zdravotníctva nie je vylúčené, že dôjde k zmene právnej kvalifikácie,“ priblížila polícia.

„V tom prípade by došlo zároveň aj zvýšeniu trestnej sadzby a to vo výške 7 až 15 rokov,“ doplnila s tým, že všetrovateľom bol podaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného, s ktorým sa prokurátor stotožnil a predložil sudcovi návrh na väzobné stíhanie obvineného.

Muž v byte v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)


Súvisiace: Horor v Bratislave: FOTO Keď policajti vtrhli do bytu, našli týranú ženu, teror znášala mesiace


Viaceré hliadky bratislavských policajtov boli v piatok (31.8.) krátko pred 22.00 hod vyslané na základe oznámenia na Šustekovú ulicu v Petržalke. V zmysle oznámenia mala byť pred obytným domov na uvedenej adrese fyzicky napadnutá a následne držaná v jednom z bytov mladá žena.

Policajti hodnovernosť tohto oznámenia potvrdili. Z bytu sa ozýval krik, na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač. Ten s mužom nadviazal rozhovor a bolo zjavné, že u muža sa stupňuje agresivita a dochádza k priamemu ohrozeniu zdravia a života ženy v byte.

Policajti vnikli do bytu, kde za použitia donucovacích prostriedkov muža spacifikovali a zatkli ho. V byte bola žena, ktorej zdravotný stav si vyžadoval lekárske ošetrenie.

Viac o téme: PetržalkaNásilieTýranieŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu