Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muž pod vplyvom alkoholu spôsobil nehodu, z miesta činu odišiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Polícia SR )

PODOLÍNEC - Polícia obvinila muža z Podolínca, okres Stará Ľubovňa, ktorý mal pod vplyvom alkoholu spôsobiť dopravnú nehodu v Poprade a z miesta odišiel. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala o tom, že 31-ročnému mužovi dychovou skúškou namerali 1,58 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte takmer 3,3 promile.

„Ešte v piatok (30. 8.) popoludní Podolínčan viedol motorové vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil predchádzajúcim požitím alkoholických nápojov. Na parkovisku za železničnou stanicou v Poprade pri otáčaní a následnom cúvaní s vozidlom narazil do iného zaparkovaného auta. Potom bez toho, aby si splnil povinnosti účastníka dopravnej nehody, z miesta nehody odišiel a svoje vozidlo odstavil až na parkovisku pred neďalekou poštou,“ priblížila hovorkyňa.

Vodiča následne vypátrali a podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom. Na poškodenom vozidle vznikla škoda približne 850 eur. Vodiča policajti obmedzili na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Po vytriezvení bolo voči nemu vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala hovorkyňa s tým, že mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Viac o téme: AlkoholNehodaPodolínec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu