Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Piešťanoch dobili ženy, ktoré sa držali za ruky: Útočníci mali na sebe tričko s Tisom aj Kotlebom

(Zdroj: Getty Images)

PIEŠŤANY - Už niekoľko dní sa na sociálnych sieťach šíri status o tom, že v Piešťanoch mali napadnúť dve ženy pre ich orientáciu. Na prípad upozornila aj polícia, ktorá vyzýva, aby sa obete prihlásili.

Na útok upozornil ešte v pondelok Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv. "Moju kamarátku, nazvime ju Jana, zmlátili cez víkend v Piešťnoch 4 náckovia. Bola tam na výlete aj s priateľkou, nazvime ju Kristína. Áno lesby. Stalo sa to blízko centra. Jeden mal čierne tričko s portrétom Jozefa Tisa, druhý zelenú polokošelu Kotleba-ĽSNS," píše Wisenbacher vo svojom statuse. 

Ženy sa mali len prechádzať, občas sa držali za ruky, no nijako na seba neupozorňovali. "Chlapci ich aj počastovali rôznymi označeniami, ktoré tu nebudem opakovať, zla je dosť, ale musím spomenúť niečo čo ma zarazilo. Dokonca mi prešiel mráz po chrte, keď odchádzali nechávajúc baby na zemi zbité, krvavé a špinavé ešte dodali, že sú "dúhový, satanistický mor slovanstva". Áno je teoreticky možné, že pieštanskí náckovia okrem zopár vulgarizmov, ktoré dookola vrieskali objavili v sebe aj nejaké básnické črevo, ale skôr považujem za pravdepodobné, že pozorne počúvali pánov biskupov ako sa vyjadrovali o LGBT "ideológii"," píše ďalej. 

Podľa neho ženy nechceli incident riešiť na polícii, ani nechceli, aby bola prezradená ich identita.  "Asi sa ani moc nečudujem, veď dostala slovenská polícia nejaké školenie o homofóbii? Má profesionálov na prácu s LGBT obeťami násilia? Jana je vyoutovaná, ale Kristína iba čiastočne a bojí sa, že príde o job (z dôvodov, ktoré nebudem uvádzať). Nechcú ísť ani na verejnosť. Súhlasili iba s týmto, ak pozmením mená a nebudem príliš konkrétny aby ich nebolo možné identifikovať. Text som im dal pred zverejnením schváliť," dodal Wisenbacher. 

Polícia chce prípad riešiť

Polícia Slovenskej republiky informovala na sociálnej sieti, že prípad registruje a chce ho riešiť. Zároveň aj vyzvali ženy, ktoré boli obeťami útoku, aby sa prihlásili na polícii. 

Viac o téme: BitkaHomosexualitaHomofóbiaĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu