Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Mladíka napadli v Petržalke asociáli: Nechcel veriť tomu, čo mu povedal policajt na linke

Ivor po incidente skončil v nemocnici. Zobraziť galériu (4)
Ivor po incidente skončil v nemocnici. (Zdroj: Facebook/I.Š.)

BRATISLAVA - Keď Ivor počas terénnej práce pre Miestny úrad Petržalka mapoval oblasť pri Janíkovom dvore, nečakal, že sa môže dostať do problémov. A už vôbec nie, že ako ďalší problém bude vnímať prístup polície. Incident, ktorého sa priamo zúčastnil, je podľa neho dôkazom, že situáciu treba riešiť.

Vraj som privolávač problémov. Neviem, ale na pondelkový incident by som najradšej skoro zabudol - týmito slovami začal svoje rozprávanie o nepríjemnom zážitku Ivor, ktorý pôsobí na poste inšpektora verejného poriadku pre Miestny úrad Petržalka. 

Mamičky v Bratislave sú zúfalé: Drogovo závislý muž ohrozuje ich deti s nožom v ruke

Čo sa vlastne stalo? "Popoludní som počas terénnej práce pre Miestny úrad Petržalka mapoval v rámci testovania novej aplikácie posledné dve chýbajúce štvrte Lúky 7 a 8 pri Janíkovom dvore. Niekoľkokrát som prechádzal okolo agresívnej skupiny opilcov a zrejme aj narkomanov, ktorá sa v rámci štvrte presúvala z lavičky na lavičku a nakoniec sa usadila neďaleko odo mňa," opísal.

Agresívna skupinka mala obťažovať okoloidúcich.
Zobraziť galériu (4)
Agresívna skupinka mala obťažovať okoloidúcich.  (Zdroj: Facebook/I.Š.)

Žena zo skupinky sa mala podľa jeho slov vyhrážať okoloidúcim a neskôr obrátila pozornosť aj na neho. Bratislavčan sa rozhodol zmiznúť z dohľadu a privolať políciu. "Tak začal smutný príbeh nezáujmu Polícia Slovenskej republiky, ktorý sa skončil fyzickým útokom na mňa zo strany agresívnej skupinky," poznamenal. Tvrdí, že policajt ho cez telefón presviedčal, že by mal radšej kontaktovať Mestskú políciu Bratislava. "A keď už trvám na štátnej polícii, tak nech sa pripravím na dlhé čakanie, lebo majú aj dôležitejšie veci," reprodukoval Ivor.

Ivor by na incident
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/I.Š.)

Stratil vedomie

Zamestnanec úradu sa potom na miesto vrátil, keďže chcel dokončiť svoju prácu. "Pri odchode od ihriska ma začala prenasledovať staršia žena z tejto skupinky aj so synom, pričom ma vulgárne obviňovali, že jednu ženu zo skupinky som si fotil pri močení a plánujem sa nad tým ukájať," priblížil s tým, že slovná prestrelka vyvrcholila údermi do hlavy, pomliaždenou rukou, odratým lakťom a nohou s roztrhanými nohavicami. Ivor tvrdí, že mal dokonca na pár sekúnd stratiť vedomie.

Šokoval ho prístup polície

Mladého muža najviac pobúril prístup polície. Podľa jeho slov ho nepriamo odhovárali od podania trestného oznámenia, lebo si "aj tak nepomôže", že ide o rodinu, "s ktorou sú problémy už dvadsať rokov a ani oni s tým nič nevedia spraviť". "Trestné oznámenie som samozrejme podal a som zvedavý na výsledok," dodal.

AUTENTICKÉ VIDEO desivej nehody v Bratislave: Zlodej na úteku nevedomky zachránil deti!

Incident je podľa miestneho úradu ďalším dôkazom toho, že počet policajtov v mestskej časti Petržalka je poddimenzovaný. "A preto sme už niekoľkokrát žiadali, aby magistrát hlavného mesta, pod ktorý patrí mestská polícia, zvýšil počet policajtov pridelených pre našu mestskú časť. Vyšší počet policajných hliadok v uliciach Petržalky zabráni tomu, aby sa podobné incidenty opakovali," uviedlo vo svojom stanovisku vedenie mestskej časti pre Topky. 

Prípadom sa už zaoberá polícia

Bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková reagovala, že o predmetnom oznámení nebolo doposiaľ meritórne rozhodnuté. "Vo Vami uvedenej veci evidujeme na príslušnom útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V oznámenie o priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. V zmysle tohto oznámenia malo k udalosti prísť na Krásnohorskej ulici v Bratislave," priblížila. Vzhľadom na štádium preverovania však podľa jej slov bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť.

Stretli ste sa s podobným problémom? Napíšte nám svoj príbeh na tipy@topky.sk alebo na facebookovú stránku Topky.sk

Viac o téme: BratislavaPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu