Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO V Dobšinej havarovalo auto s mladíkmi: Marek (†18) podľahol zraneniam na mieste

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: polícia)

DOBŠINÁ - Život jedného človeka vyhasol pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v pondelok o 2.30 h v Dobšinej v Rožňavskom okrese. O udalosti informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

 

„Osobné vozidlo, v ktorom sa viezli traja muži, zišlo z cesty a narazilo do stĺpa. Jeden z mladíkov pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Záchranárom sa ho ani napriek veľkej snahe nepodarilo oživiť,“ priblížila Načiniaková.

Dvaja ďalší cestujúci, z toho jeden neplnoletý, utrpeli podľa jej slov iba ľahšie poranenia. „Boli ošetrení na mieste, ich stav si nevyžadoval prevoz do zdravotníckeho zariadenia,“ uviedla hovorkyňa s tým, že pri nehode zasahovali spolu tri záchranárske posádky z Dobšinej a Rožňavy.

FOTO V Dobšinej havarovalo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Ako pokračovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová, vo vozidle sa nachádzali 21-ročný Jaroslav, 18-ročný Marek a 13-ročný Milan. „Vodič auta narazil jeho prednou časťou do odstaveného vozidla Škoda Fabia Combi. S rozseknutou pneumatikou však ďalej pokračoval v jazde, po niekoľkých metroch zišiel z cesty a časťou auta narazil do stĺpa elektrického vedenia,“ opísala priebeh nehody hovorkyňa KR PZ.

FOTO V Dobšinej havarovalo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Dodala, že 18-ročný Marek, sediaci na doposiaľ nezistenom mieste vo vozidle, utrpel zranenia, ktorým bezprostredne po nehode podľahol. „Jaroslav utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali iba jednorazové ošetrenie a Milan sa nezranil,“ konkretizovala Ivanová.

Zrejme si vypili

Polícia po nehode 21-ročného Jaroslava podrobila dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov. Podľa Ivanovej bol výsledok pozitívny, konkrétne 0,45 mg/l alkoholu v dychu, teda 0,94 promile. „To, či alkohol požil nebohý Marek, bude zisťované pri pitve. Celková predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 8300 eur,“ doplnila hovorkyňa.

Vyšetrovateľ PZ v Rožňave v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Polícia však bude vyšetrovať aj to, kto z mladíkov vozidlo šoféroval, keďže po príchode na miesto udalosti sa v ňom už nikto nenachádzal. Navyše, 21-ročný Jaroslav a ani 18-ročný nebohý Marek ešte autoškolu nenavštevovali,“ zakončila Ivanová.

FOTO V Dobšinej havarovalo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Viac o téme: NehodaRožňavaDobšiná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu