Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Žiline panuje strach: Ženu tam napadol diviak, podľa Daniela utiekla k rieke, smutné slová polície

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA – Obyvatelia mesta Žilina majú po víkende dôvod na vážne obavy. V nedeľu večer sa tam zľahla zem po žene, ktorá sa stala terčom útoku divej zveri. Tento hrôzostrašný pohľad sa naskytol Danielovi. Svedok povedal, že napadnutá s krikom bežala smerom k rieke, no po asi štyridsiatich sekundách nastalo ticho. Ostáva len dúfať, že žena je nažive.

Pátranie po žene, na ktorú v nedeľu večer zaútočil diviak, sa skončilo neúspešne. Žilinská polícia to konštatovala po tom, ako boli prehľadané obidva brehy rieky Rajčianky v spolupráci s mestskou políciou a hasičmi. „Ženu sa nepodarilo nájsť,“ potvrdila to krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová, ktorú sme požiadali o stanovisko k prípadu.

V Žiline panuje strach:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

O udalosti ako prvý informoval portál Žilinak.sk, ktorý priniesol výpoveď svedka. „Tridsať metrov predo mnou diviaci napadli pani zhruba vo veku do 50 rokov. Napadli ju z pravej strany, dostala dosť silný úder do pravého boku a spadla. Bežala smerom k rieke, počul som ju 30 až 40 sekúnd. Ja som kričal tiež, snažil som sa odplašiť diviakov, potom som volal políciu a odvtedy po nej pátrame,“ opísal hrôzostrašnú situáciu Daniel. „Kričala dosť výrazne, tá rana musela byť dosť veľká. Boli tu zhruba tri dospelé kusy a asi šesť mladých,“ spresnil svedok.


Čítajte aj: POZOR na medvede v Malých Karpatoch: Bol videný ďalší, výzva na mimoriadnu opatrnosť


Vystrašený muž sa usiloval privolať pomoc. Keďže pri sebe nemal mobilný telefón, pokúšal sa zastaviť prichádzajúce autá. Ako však povedal, zastavilo mu až pätnáste v poradí. „Ochotná žena z auta mu niekoľko minút pomáhala s hľadaním napadnutej ženy. Do pár minút následne dorazila na miesto prvá policajná hliadka,“ píše portál.

Zásah polície nám potvrdila krajská policajná hovorkyňa. „Môžeme potvrdiť, že sme prijali informáciu na linke 158, že v nedeľu vo večerných hodinách mala byť diviakom napadnutá žena na Bánovskej ceste v Žiline. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá po príchode na miesto diviaka nezbadala,“ uviedla Balogová. Bohužiaľ, obeť napadnutia divou zverou sa vypátrať neporadilo, hoci muži zákona a hasiči prehľadali obidva brehy rieky Rajčianky a tiež jej koryto.

Viac o téme: ŽilinaDiviakÚtokNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu