Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Pohľad na krásnu rodinku z Česka je minulosťou: Smrť pod kolesami vlaku, dojemné slová na parte

O život prišla celá rodina. Zobraziť galériu (3)
O život prišla celá rodina. (Zdroj: Facebook-V.D., D.D.)

HRADEC KRÁLOVÉ - Českou republikou otriasla desivá nehoda. Pod kolesami vlaku vyhasli životy štyroch ľudí - rodinky z mestečka Dvůr Králové nad Labem. Proti niekoľkotonovému kolosu nemali v aute žiadnu šancu na prežitie. Rozbehnutý stroj zabrzdil až po tristo metroch a vozidlo tlačil po celú dobu pred sebou.

Nešťastie sa odohralo na železničnom priecestí zabezpečenom svetelnou signalizáciou bez závor v Černožiciach. Auto vošlo do cesty zrýchlenému vlaku idúcemu z Trutnova do Hradca Králové. 

Tragédia v Česku: Zrážka vlaku s osobným autom si vyžiadala štyri obete

Ako uvádza denník Blesk, na osudnom mieste, ktoré je veľmi vyťažené, keďže po ňom premávajú rýchliky z Prahy aj z Pardubíc, mali byť podľa plánu závory už dávno. Stavebné práce napokon začali až v pondelok, deň po tragédii.

O život prišla celá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-V.D., D.D.)

Všetci, ktorí rodinku poznali, znášajú ich odchod veľmi ťažko. Veronika mala iba osem rokov, jej sestra Anetka len päť. Posledná rozlúčka s nimi a s ich rodičmi, Veronikou (†32) a Danielom (†47), sa bude konať 23. júla. "Navždy spolu," znejú srdcervúce slová na ich parte. Obrázok gitary značí lásku k hudbe, ktorou bola známa najmä hlava rodiny. 

Parte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/M.J.B.)

Len deň pred tragédiou sa totiž všetci smiali na country festivale, ktorý spoločne s kamarátmi z kapely organizoval práve Daniel. Ďalší ročník podľa českých médií pravdepodobne ponesie jeho meno. 

Dvojica spolu žila desať rokov, zosobášili sa v roku 2017. Družičkami boli obe dievčatká. Spoločná snímka však zostane už len spomienkou.

Navždy spolu - tieto slová nájdete na parte, ktoré dala vyhotoviť trúchliaca rodina.
Zobraziť galériu (3)
Navždy spolu - tieto slová nájdete na parte, ktoré dala vyhotoviť trúchliaca rodina.  (Zdroj: Facebook-V.D., D.D.)

Zlého slova na rodinku nemali ani ich susedia. "Príjemní, strašne dobrí ľudia," povedala pre televíziu Nova rozrušená susedka. "V tých deťoch sa videl, venoval sa im. Tragédia...dievčatá boli ako obrázok," poznamenala s tým, že Daniel svoju manželku aj deti veľmi miloval. Či zaplatili najvyššiu cenu práve pre jeho nepozornosť, preukáže až policajné vyšetrovanie.

Viac o téme: NehodaRodinaTragédiaVlakSmrťČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu