Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pátranie po členkách súboru Zohra: Najskôr zvalcovali obľúbenú Pohodu, potom sa nečakane vyparili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

TRENČIANSKE TEPLICE - Štyri členky súboru ZOHRA (Afghan Womens Orchestra), ktoré vystupovali na tohtoročnom 23. ročníku festivalu Pohoda v Trenčíne zmizli. Mladé muzikantky patria vo svojej krajine k prvým ženám, ktoré za posledných 30 rokov študovali hudbu a za svoje vystúpenia čelia i vyhrážkam a perzekúciám.

Talentované Afganky hrali v sobotu na hlavnom pódiu a ich vystúpenie sa stretlo s obrovskými ováciami. Šéf súboru však nasledujúce ráno zistil, že štyri z nich zmizli. Informoval o tom denník Nový Čas. Šéf súboru Dr. Ahmad Sarmast zistil, že štyri členky 30-členného súboru bez stopy zmizli z hotela v nedeľu ráno.

„Spali u nás dve noci a ráno mali normálne odísť. Ráno štyri chýbali, ale viac vám k tomu nepoviem nič,“ reagoval recepčný hotela v Trenčianskych Tepliciach. Skutočnosť, že dievčatá v hoteli nie sú, sa podľa hotelových hostí prevalila okolo štvrtej hodiny nadránom a majiteľ hotela spolu so šéfom orchestra okamžite zalarmovali políciu. Uviedol denník Nový Čas.

Polícia nezverejnila identitu dievčat

„Potvrdzujem pátranie po dvoch mladistvých a dvoch plnoletých občiankach Afganistanu, ktoré pravdepodobne samy odišli z hotela v Trenčianskych Tepliciach a polícia po nich vyhlásila pátranie,“ informoval Nový Čas trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. Doplnil, že dievčatá po vystúpení na Pohode do hotela prišli, a skutočnosť, že v ňom nie sú, zistili členovia súboru až ráno.

Festival Pohoda
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Polícia zatiaľ nezverejnila mená ani fotografie zmiznutých dievčat, keďže sú dve z nich mladistvé a na zverejnenie je potrebný súhlas rodiny. Hostia v hoteli zachytili komunikáciu ostatných členiek súboru, ktoré sa rozprávali o tom, že jedno z dievčat má bratranca v Nemecku. „To som len započul, ako sa o tom rozprávajú, že predpokladajú, že ušli do Nemecka za tým bratrancom,“ povedal pre Nový Čas jeden z ubytovaných hostí.

Viac o téme: FestivalPátraniePolícia Pohoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu