Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Smutná správa po streľbe v Horovciach: Ďalšia obeť, rodina už nikdy neobjíme milovaného Martina

Streľba v Horovciach si vyžiadala dve obete. Zobraziť galériu (10)
Streľba v Horovciach si vyžiadala dve obete. (Zdroj: Facebook)

HOROVCE - Tragédia, ku ktorej došlo v obci Horovce počas uplynulého víkendu, si bohužiaľ vyžiadala ďalšiu obeť. Okrem Jakuba (†20), ktorý bol po streľbe na dedinskej zábave na mieste mŕtvy, zomrel podľa našich informácií v utorok v bratislavskej nemocnici ďalší z trojice chlapcov - Martin, ktorý v osudnú noc utrpel strelné poranenie hlavy.

Nádej, že mladík, ktorý utrpel vážne zranenia prežije, nadobro zhasla. Okolie vníma správu veľmi ťažko. Chlapci mali celý život pred sebou a odišli až príliš nečakane. 

Autentické FOTO z Horoviec, kde došlo k chladnokrvnej vražde Jakuba (†20): Strelec sa postavil pred súd

Pribúdajú smutné vyznania na sociálnej sieti.
Zobraziť galériu (10)
Pribúdajú smutné vyznania na sociálnej sieti.  (Zdroj: Reprofoto-Facebook/M.F.)

"Dnes sa ku nám dostala smutná správa, že boj o svoj život prehral aj Maťo. Druhý z trojice chlapcov, na ktorých zaútočil zbraňou útočník. Aj touto cestou by sme chceli jeho rodine a známym vyjadrujeme úprimnú sústrasť," napísali na sociálnu sieť aj hasiči z Horoviec. Práve oni organizovali diskotéku, na ktorej došlo ku krvavej streľbe. Tak tragický záver zábavy však nik nečakal ani v najhoršom sne. Chlapci pôsobili v ich radoch ako dobrovoľní hasiči. 

Posledná rozlúčka s Jakubom sa uskutoční vo štvrtok.
Zobraziť galériu (10)
Posledná rozlúčka s Jakubom sa uskutoční vo štvrtok.  (Zdroj: Reprofoto-Facebook-ADVENT Púchov - Kvetinárstvo a Pohrebná služba)

Streľba na diskotéke

Desivá scéna sa odohrala v noci z piatka na sobotu. Po zbrani mal siahnuť miestny čudák Martin (35). Všetkému mal predchádzať incident, po ktorom muž z miesta odišiel. Neskôr sa mal vrátiť so zbraňou v ruke. Po streľbe útočník ušiel do lesa, kde sa niekoľko hodín ukrýval. Mal tu mať vybudovaných niekoľko bunkrov, v ktorých údajne žil. 

Obvinený Martin (35): Polícia po ňom pátrala dlhé hodiny.
Zobraziť galériu (10)
Obvinený Martin (35): Polícia po ňom pátrala dlhé hodiny.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Ozbrojení muži v nepriestrelných vestách ho napokon vypátrali a okolie si vydýchlo. Polícia neskôr zverejnila niekoľko autentických záberov z miesta, kde hľadali strelca.

Zástupcovia zákona na sociálnej sieti uverejnili aj snímku zbrane - pravdepodobne teda ide o vražednú zbraň.
Zobraziť galériu (10)
Zástupcovia zákona na sociálnej sieti uverejnili aj snímku zbrane - pravdepodobne teda ide o vražednú zbraň.  (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Vyšetrovanie prípadu už prevzala národná protizločinecká jednotka NAKA a vyšetrovateľ muža obvinil zo "zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s obzvlášť závažným zločinom vraždy, sčasti dokonaným a sčasti v štádiu pokusu." V pondelok Okresný súd v Trenčíne na neverejnom zasadnutí rozhodol, že muž zostáva vo väzbe. 

Viac o téme: ObeteStreľbaHorovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu