Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sudca rozhodol o ďalšom osude vodiča z auta smrti: FOTO Podnikateľ z Lučenca ide do väzby

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: KR PZ Banská Bystrica)

LUČENEC - Nehoda, ku ktorej došlo uplynulý piatok v Lučenci, si vyžiadala dva ľudské životy. Zahynuli otec (†61) so synom (†37), v nemocnici skončila partnerka mladšieho muža. Vodičom druhého auta bol známy miestny podnikateľ, ktorý vyviazol s ľahkými zraneniami. Policajná hovorkyňa priblížila, že mu po udalosti namerali až 2,5 promile alkoholu v krvi.

Jána (64) krátko po nehode obvinili z trestného činu usmrtenia. "Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby a dnes dopoludnia sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní," informovala v utorok polícia na sociálnej sieti.

Alarmujúca situácia na cestách, za dva dni 10 mŕtvych: VIDEO Pripravte sa na tvrdé policajné opatrenia

K tragédii došlo ešte v piatok podvečer v mestskej časti Opatová. "V dôsledku nedostatočného venovania sa vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke s vozidlom prešiel cez dvojitú súvislú čiaru do protismernej časti vozovky, kde došlo k zrážke s protiidúcim osobným motorovým vozidlom Škoda Octavia combi, ktoré viedol 37-ročný vodič," opísala okolnosti polícia.

Vážna dopravná nehoda v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HaZZ)

Známe meno

Ukázalo sa, že muž, ktorý sedel za volantom luxusného Porsche Cayenne, je známy podnikateľ z Lučenca. Pribúdali preto komentáre o tom, že aj keby Jánovi dokázali vinu, pykať nebude. "A dostane pokutu a podmienku zase, nie? A onedlho má vodičák naspäť," zhodnotila informáciu o väzobnom stíhaní jedna z komentujúcich. Vyšetrovanie dopravnej nehody v súčasnosti prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici.

Tibora sa zachrániť nepodarilo, jeho priateľka Martina skončila v nemocnici.
Zobraziť galériu (3)
Tibora sa zachrániť nepodarilo, jeho priateľka Martina skončila v nemocnici.  (Zdroj: Facebook/M.D., T.L.)

Udalosť je o to smutnejšia, že nehoda vzala dvoch členov jednej rodine. Tibora a jeho otca sa nepodarilo zachrániť ani napriek obrovskému úsiliu záchranných zložiek. Tiborova partnerka Martina (36) skončila s vážnymi zraneniami v nemocnici. Jej stav by mal byť stabilizovaný. Viac si o prípade prečítajte tu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu