Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza Čistý deň opäť ožíva: Generálny prokurátor rozhodol, obnovenie trestného stíhania!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Martin Havran)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor rozhodol v kauze Čistý deň. Poslankyňa NR SR za SaS Natália Blahová o tom informovala na sociálnej sieti. Ako napísala, v piatok si prevzala uznesenie, ktorým rozhodol, že obnovuje trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin subvenčného podvodu.

Ako Blahová opísala, prokurátor konštatuje, že zastavenie trestného stíhania bolo nezákonné, neboli vykonané náležité vyšetrovacie úkony vedúce k objasneniu a argumentácia vyšetrovateľa bola vecne a právne neprimeraná. "Trestné oznámenie som podávala ešte v roku 2017, lebo som mala k dispozícii informácie, ktoré ma viedli k podozreniu, že zariadenie Čistý deň o.i. uvádzalo do omylu rôzne inštitúcie, od ktorých čerpalo dotácie a finančné príspevky," priblížila.

Uznesenie o Kočnerovi opisuje ďalších Marianových verných: Daňový podvodník a dáma z Čistého dňa

Aj napriek tomu, že ani v roku 2019 kauza nie je uzavretá, Blahová sa vyjadrila, že ju teší, že Generálna prokuratúra sa k prípadu postavila poctivo. "Stíhanie beží vo veci spomínaného zločinu subvenčného podvodu a vo veci týrania. Jeden páchateľ sexuálneho zneužívania je už odsúdený a druhý stojí pred súdom," vysvetlila ďalej.

Natália Blahová informovala o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Natália Blahová)

Poznamenala aj to, že zariadenie je našťastie už nefunkčné. "Na základe tejto kauzy sa menil zákon o sociálnej ochrane detí. Systém ochrany detí však funguje naďalej bez adekvátnej kontroly," dodala na záver.

Obvinili Jakuba (26), ktorý spustil kauzu Čistý deň: Žiadny sex na rozlúčku, bolo to zneužívanie Natálie!

Čistý deň čelil v predchádzajúcich rokoch podozreniam v súvislosti so sexuálnym zneužívaním klientov. Kauzu otvorila práve spomínaná Natália Blahová. V roku 2018 prišlo zariadenie o akreditáciu.

Viac o téme: KauzaČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu