Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Smutný príbeh z Bratislavy: Pohľad na labutiu rodinku je minulosťou, až príliš krutý koniec

Labuť sa mala zadusiť plastom. Zobraziť galériu (8)
Labuť sa mala zadusiť plastom. (Zdroj: Facebook:Štrkovecké jazero)

BRATISLAVA - Zahodili ste niekedy do prírody plastovú fľašu či iný odpad? Možno ste sa svojim počinom postarali o smrť nevinného zvieratka. Príbeh z bratislavského Ružinova je skutočne smutným príkladom dnešnej doby. Labuť, ktorej sa len nedávno vyliahli mláďatká, sa totiž mala zadusiť plastom.

Labuť mala byť vyhladovaná po dlhom sedení na vajíčkach. Po tom, ako skonzumovala plast, sa však podľa dostupných informácií začala dusiť. "Pred hodinou boli ešte rodina," zaznelo na facebookovej stránke Štrkovecké jazero, ktorá upozornila na srdcervúcu správu.

Na mieste bola aj polícia.
Zobraziť galériu (8)
Na mieste bola aj polícia.  (Zdroj: Topky-Ján Zemiar)

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, prípad prevzala Štátna ochrana prírody.

Doba plastová

Verejnosť teraz smrť labute oplakáva, išlo totiž o ozdobu spomínaného jazera. "To je také smutné. Krutá "doba plastová" má ďalšiu nevinnú obeť," znel jeden z mnohých komentárov, ktoré odsudzovali ľudskú nezodpovednosť.

Labute sú ozdobou Štrkoveckého jazera.
Zobraziť galériu (8)
Labute sú ozdobou Štrkoveckého jazera.  (Zdroj: Facebook:Štrkovecké jazero)

Správa nenechala chladným ani starostu mestskej časti Ružinov Martina Chrena. "Pekne prosím, ak si niekto myslí, že vyhadzovať na zem plasty je v poriadku, nech si ma rovno vymaže z priateľov a nestojím ani o jeho hlasy v žiadnych voľbách. Labutiam sa len predvčerom vyliahli malé, a dnes prišli o mamu, lebo sa zadusila zahodenými kúskami plastov," okomentoval.

Labuť sa mala zadusiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook:Štrkovecké jazero)

Čo sa však stalo s mláďatkami? Ako verejnosti priblížil Martin Chren, pracovníci Štátnej ochrany prírody uviedli, že druhý rodič sa o mláďatá stará aj naďalej. Ak by sa tak nestalo, museli by ich z miesta odniesť.

Verejnosť horlivo sledovala boj o prežitie bocianích mláďat vo Vavrišove: Výsledok? Útoky na ochranárov

O deň neskôr

"Ráno na jazere...na malom kúsku vyzbierané plné vrecko plastov. Ľudia kľudne fotia a kŕmia labute a stoja pred odpadom vo vode... Rybár si fajčí, chytá ryby a okolo udíc kopec plastu.... nič s nami nepohne?" upozornili na stránke Štrkovecké jazero deň po udalosti. 

Ráno na jazere: Dobrovoľníci
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook-Štrkovecké jazero)

Viacerí ľudia už reagovali na sociálnej sieti slovami, že chcú prísť pomôcť so zbieraním odpadkov. Či to neboli len prázdne sľuby, ukážu teda najbližšie dni.

Pomoc zraneným zvieratám

Po smutnej udalosti sa objavil aj príspevok, ktorý možno do budúcna pomôže v záchrane iných opustených či zranených zvierat. 

Viac o téme: PlastúmrtieLabuteBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu