Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dobrá správa po streľbe v Petržalke: Obeť bude žiť, strelec Dušan mal od zlatíčka ďaleko

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - V prípade včerajšej streľby v Petržalke začala NAKA trestné stíhanie vo viacerých bodoch. Streľba sa odohrala pred budovou polície, bol pri nej postrelený muž, pričom strelec ušiel. Dušana polícia neskôr vypátrala, no našli ho mŕtveho. Pravdepodobne spáchal samovraždu.

Stredajšiu streľbu v bratislavskej Petržalke vyšetruje protizločinecká jednotka NAKA, ktorá začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a zločin zabitia. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

NAKA začala trestné stíhanie

„V predmetnej veci sa momentálne uskutočňujú úkony trestného konania, pričom nie je možné poskytnúť bližšie informácie tak, aby nedošlo k zmareniu, alebo sťaženiu objasnenia, alebo vyšetrenia veci,“ uviedli policajti. Konkrétnejšie informácie nemôžu podľa svojich slov poskytnúť ani vzhľadom na povahu vykonávaných úkonov.

Polícia zaistila zbraň
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Známa firma?

Po mimoriadnom pátraní, ktoré včera vyhlásila za začali pod príspevkami objavovať komentáre ľudí, ktorí o Dušanovi hovorili ako o „známej firme“ v Petržalke. Rovnako sa ľudia vyjadrovali aj na jeho profile na sociálnej sieti. Podľa viacerých bol problémový a viackrát trestaný. Dokonca mal užívať omamné látky. 

Dobrá správa po streľbe
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/D.J.)

„Túto fotku som ti urobila ja u mňa doma. Pamätáš? Nadávala som ti ako vždy. A zase si ma nepočúvol, ako vždy. Odpočívaj v pokoji, psychoško môj,“ napísala v komentári zrejme jeho známa. „Jaj, Dušan, čo si to spravil, nech ti Boh odpustí, odpočívaj v pokoji,“ dodal ďalší komentujúci. 

Dobrá správa po streľbe
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/D.J.)

Včerajšia tragédia sa mala udiať kvôli sporu dvoch mužov. Údajne išlo o milostný trojuholník. Partnerka postreleného muža je totiž bývalou partnerkou. Prvé výstrely počuli ľudia okolo štvrtej poobede. Na mieste polícia zaistila zbraň, zrejme išlo o pištoľ s tlmičom. Svedkyňa incidentu opísala, že videla ako prišiel muž na mercedese, stiahol okno a vytiahol pištoľ. Vedela, že je zle a okmažite odišla. 

Postrelený muž je mimo ohrozenia

Muž, ktorého v stredu postrelili v bratislavskej Petržalke, je už mimo ohrozenia života. Potvrdila to hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. „Aktuálne je pacient po operácii, jeho stav je stabilizovaný, je mimo ohrozenia života. Naďalej však zostáva hospitalizovaný a pod dozorom našich lekárov,“ spresnila. 

K streľbe došlo v stredu krátko pred štvrtou hodinou poobede na Holíčskej ulici v Petržalke pred budovou polície. Zranil sa pri nej muž, ktorý bol prevezený do Univerzitnej nemocnice Bratislava v kritickom stave. Polícia po 43-ročnom údajnom strelcovi Dušanovi Jakubíkovi z Petržalky vyhlásila mimoriadne pátranie, muža však našli mŕtveho. Pravdepodobne spáchal samovraždu.

Viac o téme: StreľbaPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu