Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Milan šiel na huby: Z húštiny sa na neho vyrútil medveď, vtom nastala hrôza, muž spravil chybu

Hubára napadol medveď. Zobraziť galériu (6)
Hubára napadol medveď. (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

ŠÚTOVCE – Milan chodí do lesa na huby pravidelne. No nedávno, keď sa na ne vybral sám a v tichosti, napadol ho medveď. Šelma sa podľa jeho opisu vyrútila z húštiny. Keďže únik neprichádzal do úvahy, ľahol si na zem a hral mŕtveho. Hororový zážitok ho však od jeho záľuby neodradil. Naopak, teraz do lesa chodí s veselšou náladou.

Milan, vášnivý turista a hubár, sa vybral do lesa v katastrálnom území obce Šútovce, ktorá sa nachádza asi päť kilometrov západne od Bojníc. Lákali ho prvé tohtoročné huby.

Pokojná prechádzka sa však zmenila na horor po tom, ako dôchodca začul lomoz. „Myslel som si, že je len nejaká vysoká zver. No a zrazu desať metrov odo mňa sa vyrútil na mňa, bežal oproti mne medveď,“ opísal desivý stret so šelmou.

Na snímke miesto, kde Milana napadol medveď.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke miesto, kde Milana napadol medveď.  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Hubár pred ňou nemal kam ujsť. Po prvotnom šoku si, našťastie, dokázal zachovať chladnú hlavu. „Chytil som si rukami krk, hlavu som si chránil. Bol na mne, cítil som, že po mne behá a škriabe ma,“ spresnil senior. „Prestal vlastne tým, že som sa nebránil, že som ležal na zemi. Vlastne som hral mŕtveho,“ dodal. Asi 4- alebo 5-ročný medveď mu roztrhal bundu, opasok na nohaviciach a pooškieral mu nohy.  

Na snímke hubár Milan.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke hubár Milan.  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Podľa poľovníkov je medveďov v lese viac, a preto by mali byť hubári pozorní. „Situácia je taká, že je obdobie párenia medveďov, čiže to vyzerá tak, že sa budú sťahovať stále nižšie,“ vysvetlil ich zástupca pre tvnoviny.sk.

Na snímke medveď, ktorý podľa poľovníkov hubára napadol.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke medveď, ktorý podľa poľovníkov hubára napadol.  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Milan si je ale vedomý, prečo ho šelma napadla. Bol na hubách sám a neupozorňoval na seba. Keď šiel na hríby znova, bol múdrejší. „Som si pískal, spieval, aj keď falošne, ale spieval,“ zasmial sa dôchodca.

Hubára napadol medveď.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Viac o téme: MedveďBojniceNapadnutieHubár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu