Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Pátranie so šťastným koncom: Chlapček (2,5) je opäť v náručí matky, otec zas v rukách polície

Polícia pátra Zobraziť galériu (2)
Polícia pátra (Zdroj: Topky.sk)

PRIEVIDZA - V nedeľu dovolila matka maloletého Vratislava jeho otcovi Vladimírovi vziať dieťa do ZOO v Bojniciach. Ich synčeka mal do dvoch hodín vrátiť. No nestalo sa tak. Zúfalej žene nezostávalo nič iné, len všetko nahlásiť polícii. Tá po chlapčekovi vyhlásila pátranie. Našťastie malo radostný koniec.

Ako priblížila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, matka Vratislavovmu otcovi dovolila vziať synčeka na výlet v dobrej viere, aj napriek tomu, že maloletého má zvereného Okresným súdom v Prievidzi do vyslovenej starostlivosti. "Otec dieťaťa mal synčeka matke vrátiť do 13.00 hodiny, čo však doposiaľ neurobil. Dieťa naložil do osobného vozidla Škoda Octavia combi striebornej farby a odišiel na neznáme miesto," opísala ešte dopoludnia okolnosti hovorkyňa.

Dieťa ti nevrátim, uviedol otec

O tom, že bolo dieťa s otcom, nebolo žiadnych pochýb. Matke maloletého mal totiž napísať, že jej syna nevráti a ide s ním do Českej republiky alebo Poľska. "Vzhľadom k uvedenému, vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Prievidze v Prievidzi prijal trestné oznámenie pre podozrenie zo zločinu únosu," dodala Antalová.

Policajti z Prievidze žiadajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Už po pár hodinách však prišla radostná správa. Dieťa vypátrali v Prievidzi. "Otec dieťaťa  na základe uverejnenia veci v médiách sa snažil dieťa doviesť k matke. Dieťa bolo odovzdané matke dnes v poobedňajších hodinách,  bez ujmy na zdraví a v poriadku," informoval trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Otca predviedli pred vyšetrovateľa odboru kriminálnej polície OR PZ Prievidza.

Viac o téme: DieťaPátranieChlapčekNezvestnýPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu