Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledné zbohom tragicky zosnulému poručíkovi Jakubovi (†23): Z odkazov blízkych doslova trhá srdce

Vojakovi Jakubovi sa stal osudným pád zo štvrtého poschodia. Zobraziť galériu (6)
Vojakovi Jakubovi sa stal osudným pád zo štvrtého poschodia. (Zdroj: Facebook/J.L.)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Mal 23 rokov a celý život pred sebou. Na poručíka Jakuba však blízkym zostali už len spomienky, jeho úsmev nájdu iba na fotkách. Mladý muž zahynul po páde zo štvrtého poschodia ešte 13. mája. K nečakanej tragédii došlo priamo v areáli Akadémie ozbrojených síl gen. Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši. V sobotu milovanému Jakubovi povedia posledné zbohom.

Čo sa však vlastne stalo? Úmrtie mladíka stále sprevádza množstvo otáznikov. Podľa našich informácií malo k nešťastiu dôjsť v čase jeho voľna, s kamarátmi mal sledovať hokejový súboj Slovenska s Kanadou. Približne o 22. hod. však vypadol z balkóna na štvrtom poschodí. Pomoc záchranárov bola márna, lekár už len skonštatoval smrť. Ako ale došlo k samotnej tragédii, známe nie je. 

Jakub (†23) zahynul po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Vojak Slovakia)

FOTO Poručík Jakub (†23) odišiel príliš skoro: Hokejový ošiaľ sa zmenil na strašnú tragédiu

S Jakubom sa jeho blízki poslednýkrát rozlúčia v sobotu v Martine. V bolestivých chvíľach im nezostáva nič iné, len sa navzájom podporovať. Ako uviedla na sociálnej sieti Jakubova priateľka, s ktorou tvoril pár viac než tri roky, rodina je všetko. Zverejnila aj snímku z Vianoc, na ktorej sa všetci usmievajú po boku ich milovaného.

Smrť poručíka Jakuba stále
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook)

Doslova však trhá srdce z odkazov Jakubovej matky. "Dúfam, že to vidíš tam hore, aký si slávny," napísala a pridala spomienku, ktorú zverejnil martinský futbalový klub, za ktorý poručík hrával. "Absurdná smrť všestranného športovca, ktorý tak miloval futbal, zmarila všetky plány v jeho budúcnosti a zarmútila početnú futbalovú rodinu v Turci a hlavne v MŠK FOMAT Martin. JAKUB, BUDEŠ NÁM VŠETKÝM VEĽMI CHÝBAŤ," uviedli jeho spoluhráči.

Jakub bol hrdým fanúšikom Neapolu. Uctili si ho aj na fanúšikovskej stránke.
Zobraziť galériu (6)
Jakub bol hrdým fanúšikom Neapolu. Uctili si ho aj na fanúšikovskej stránke.  (Zdroj: Reprofoto/Facebook)

Vedenie Ministerstva obrany SR a Akadémie ozbrojených síl sa aj naďalej k udalosti nevyjadruje. "Až do skončenia vyšetrovania nie je možné poskytnúť viac informácií, ako sú uvedené v tlačovej správe," zopakovala hovorkyňa MO SR Danka Capáková. 

Viac o téme: PádSmrťVojakLiptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu