Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Evakuácia v nitrianskej fabrike Jaguar: Muž nahlásil bombu, v telefóne nemal ani len SIM kartu

Polícia musela evakuovať závod v Nitre. Zobraziť galériu (3)
Polícia musela evakuovať závod v Nitre. (Zdroj: KR PZ NR)

NITRA - Anonym vo štvrtok telefonicky nahlásil, že v závode Jaguar Land Rover v Nitre sa nachádza bomba. Záchranné zložky na mieste vykonali bezpečnostné opatrenia, zasahovali aj pyrotechnici so psami. Polícia tento prípad rieši ako podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy.

V závode automobilky pracuje približne 1 500 zamestnancov, tých museli evakuovať. „V čase o 7:30 niekto oznámil na tiesňovú linku 112 „v Jaguari v Nitre je bomba“. Volal mužský hlas z telefónu bez SIM karty. V súčasnosti sa vykonávajú bezpečnostné opatrenia,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Polícia musela evakuovať závod
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ NR)

Neskôr uviedla, že na miesto vyslali všetky dostupné policajné hliadky, služobných kynológov so psami špeciálne cvičenými na vyhľadávanie výbušnín, aj pyrotechnikov. "Polícia tento prípad rieši ako podozrenie z trestného  činu  šírenia poplašnej správy. V prípade prebiehajú ďalšie nevyhnutné úkony," informovala hovorkyňa.

Približne o 14. hodine popoludní prehliadku priestorov nitrianskej firmy ukončili. "Žiadny nástražný výbušný systém nebol nájdený a priestory boli odovzdané do užívania," uzavrela Čuháková.

Viac o téme: BombaNitraJaguar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu