Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové zistenia v prípade vraždy Adriany (†39) v Nových Zámkoch: Temná minulosť jej expartnera

Útok kyselinou neprežila 39-ročná žena. Zobraziť galériu (5)
Útok kyselinou neprežila 39-ročná žena. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

NOVÉ ZÁMKY - Celé Slovensko šokoval prípad, ktorý sa odohral 12. apríla v Nových Zámkoch. Keď Adriana ráno venčila psíka na Nábrežnej ulici, stala sa obeťou krutého útoku. Doteraz neznámy páchateľ jej tvár oblial žieravinou. Pomoc si privolala sama, no z nemocnice napokon prišla smutná správa. Len 39-ročná žena zomrela. Po necelom týždni je známe, aká látka sa podpísala pod jej smrť.

Matka 19-ročnej dcéry skonala podľa informácií tvnoviny.sk po poliatí kyselinou sírovou. "Žieravina spôsobila ťažké poranenie s následným zlyhaním životných funkcií vedúcim k úmrtiu," uviedol ešte v deň nešťastia hovorca Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch Ivan Podolský.

Útok kyselinou neprežila 39-ročná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Spomínaná kyselina sírová spôsobuje ťažké poleptanie, podráždenie dýchacích ciest, poškodenie tkaniva, poleptanie kože, pri styku s očami môže dôjsť až k strate zrazu. 

MIMORIADNA SPRÁVA Vražda v Nových Zámkoch: Útočník oblial Adrianu (†39) kyselinou, FOTO z miesta činu

Známe meno

Zástupcovia zákona o prípade stále mlčia, nevyjadrili sa ani k tomu, či sú možnému páchateľovi vôbec na stope. "Aby sme nezmarili vyšetrovanie prípadu nemôžeme poskytovať žiadne informácie," uviedla stroho nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície KR PZ v Nitre už začal trestné stíhanie vo veci pre zločin zabitia.

Útok kyselinou neprežila 39-ročná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Nemalo však ísť o náhodný útok. Od začiatku sa hovorilo o tom, že nebohá Adriana mala problémy so svojim expartnerom. Podľa portálu denníka Pravda navyše muž nebol pre políciu až tak neznámy. Dvojica mala spolu žiť 15 rokov, rozísť sa mali len nedávno.

FOTO Kyselinový útok v Nových Zámkoch: Smrť Adriany (†39) nemala byť náhodná, reakcia odborníkov

Muž z Komárna mal v minulosti sedieť približne päť rokov vo väzbe. Dôvodom malo byť právoplatné odsúdenie v prípade účasti na plánovaní vraždy mafiánskeho bossa z roku 1999 v Dubnici nad Váhom. Policia má podľa portálu pracovať aj s verziou, že otrasný skutok si objednal tento muž.

Viac o téme: SmrťKyselinaútok Nové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu