Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obvinený z vraždy Kuciaka prehovoril o smrti novinárky! Zomrela za záhadných okolností na lyžovačke

Leona Kočkovičová Fučíková
Leona Kočkovičová Fučíková (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej odhaľuje ďalšie závažné veci. Najnovšie sa naskytla otázka, či by mohla Alena Zsuzsová a s ňou aj ďalší obvinení stáť tiež za úmrtím novinárky z televízie Joj.

Vo veci úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka je okrem Aleny Zsuzsovej, Zoltána Andruskóa, Tomáša Szaba a Miroslava Marčeka obvinený aj muž z mafiánskych zoznamov Marian Kočner. Práve on bol tou osobou, ktorej sa Ján Kuciak venoval vo svojich článkoch najčastejšie a bol jeden z prvých, na koho padlo podozrenie z objednávky vraždy. 

PRÁVE TERAZ Kočner podal sťažnosť voči obvineniu za vraždu novinára Kuciaka

Od začiatku totiž s políciou spolupracuje Zoltán Andruskó, ktorý vo svojej výpovedi označil práve Kočnera. Andruskó však toho povedal viac. Podľa informácií televízie Joj mala byť v roku 2016 otrávená novinárka, ktorá pracovala v spomínanej televízii.

Leona Kočkovičová Fúčiková zomrela na silvestrovskej lyžovačke na konci roka 2016. "V lete 2016 ho (Andruskóa) poprosila Alena, aby ju zobral do lesa, kde zbierali muchotrávky zelené. Následne na konci r. 2016 bola podľa jeho vedomostí otrávená jedna novinárka, p. Kočkovičová," píše sa v Uznesení o vznesení obvinenia Kočnerovi.

Masívne krvácanie do mozgu

Bývalá reportérka krimi zomrela vtedy náhle a nečakane. Najskôr si pri večeri všimla modriny na ruke, tie však pripisovala tomu, že sa udrela o turniket. Neskôr jej však prišlo zle a išla na pohotovosť do Brezna. Tam ešte prišla po svojich. CT hlavy však ukázalo masívne krvácanie do mozgu. Po dvoch dňoch v nemocnici zomrela. 

Lekári skonštatovali náhlu leukémiu a smrť na následky krvácania do mozgu, pitvu však nerobili. Podľa manžela nebohej novinárky však Leona Andruskóa nepoznala, ani nerobila reportáže o Marianovi Kočnerovi. 

Zsuzsová preto mohla podľa televízie smrť novinárky využiť na zastrašenie Andruskóa, prípadne mohla mať naozaj záujem na likvidácii Leony, no zomrela bez jej pričinenia. Tretia možnosť je, že Leona mohla byť naozaj otrávená. 

Viac o téme: SmrťVraždaOtravaNovinárka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu